Nästa artikel
Kia ska lösa irriterande buggen som kallas ”zombie-läge”
Nyheter

Kia ska lösa irriterande buggen som kallas ”zombie-läge”

Publicerad 27 mars 2023
Kias elbil kan i vissa fall bli omöjlig att starta. Nu kommer en lösning som måste installeras på verkstad.

Flera bilägare som köpt en Kia Niro EV har slagit larm om en irriterande bugg, något som också drabbat Vi Bilägares långtestbil.

Om bilens klimatanläggning sätts igång ”på distans” med hjälp av mobilappen är det inte säkert att bilen går att starta när det är dags att köra iväg. I stället möts föraren av en rad varningslampor.

Lösningen hittills har bestått i att stänga av, kliva ur, låsa och vänta ett antal minuter. Då verkar bilen nollställas för att åter fungera som förväntat. När vi tog upp problemet i januari fanns ingen lösning.

Nu uppger dock Kia att fabriken tagit fram en lösning på felet som berodde på en mjukvarubugg i en av bilens kontrollenheter. Men den går inte att installera på distans, utan verkstäderna behöver ta in bilen för en uppdatering.

– Kunder som har upplevt det här problemet kan kontakta sin auktoriserade Kia-verkstad för att boka en tid. Åtgärden tar cirka 20 minuter och är givetvis kostnadsfri för kunden, säger David Lilja, pr-chef på Kia i Sverige, till Vi Bilägare.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (5)

  • 29 oktober 2023 Artikeln är sju(!) månader…
  • 23 oktober 2023 Elbilsköpare måste vara…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.