Bild
Nästa artikel
Kia återkallar 3 759 bilar i Sverige

Kia återkallar 3 759 bilar i Sverige

Nyheter

Bromsljusen på Kia-modellerna Soul, Sportage, Sorento, Carens och Carnival tänds inte alltid som de ska. Nu återkallas 3 759 bilar i Sverige.

Den sydkoreanska tillverkaren har upptäckt ett fel på kontakten som ansluter de bakre bromsljusen. På ett antal bilar har bromslyktorna inte aktiverats när föraren tryckt ned bromspedalen.

"Felet uppges dock inte ha lett till några olyckor", skriver svenska generalagenten Kia Motors Sweden i ett pressmeddelande.

För att åtgärda problemet återkallar Kia 136 905 bilar i Europa, varav 3 759 sålts på den svenska marknaden. Bilarna är tillverkade mellan 2006 och 2011 och modellerna som omfattas är Soul, Sportage, Sorento, Carens och Carnival.

"Respektive ägare kommer att informeras och hänvisas till närmaste auktoriserad Kia-verkstad för kontroll av bromsljuskontakten på sin bil", skriver Kia Motors Sweden.

Diskutera: Vad tycker du om återkallelsen?

Kommentarer

#1
Peter i Sydney
2013-04-06 09:33

Hyundai i Australien återkallar bilar av precis samma anledning. På några få bilar tänds bromsljuset med en sekunds fördröjning. Det är ett ¨fel¨ som är mycket svår att upptäcka då fördröjningen är så otroligt liten. Jag har försökt kolla vå i30 och den verkar OK. Jag tänker faktiskt inte besöka en Hyundai verkstad för att få detta ¨fel¨ åtgärdat.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.