Bild
Nästa artikel
Nyheter

Jeep Gladiator en pickupversion av Wrangler

Publicerad 29 november 2018 (uppdaterad 29 november 2018)
Terrängbilen med flak blir Jeeps första i klassen på ett kvarts sekel.
Fiat Chrysler Automobiles har inte producerat en ny pickup-Jeep på över 25 år. Men nu är tiden inne i och med att Gladiator gör entré. Bilen är ett derivat av Wrangler och delar samma finesser, som avtagbara dörrar och tak och en vindruta som kan fällas ned. Den fyrhjulsdrivna bilen har ett vadningsdjup på över 76 centimeter och över 3,4 tons dragvikt.
Fiat Chrysler berättar enbart specifikationerna för USA, där den börjar säljas under andra kvartalet 2019. Till Europa kommer Gladiator först 2020. Drivlinealternativen i USA är dels en V6 bensinmotor på 3,6 liter med åttastegad automatlåda/sexväxlad manuell låda, dels en V6 dieselmotor på 3 liter med åttaväxlad automatlåda. I den mest exklusiva utrustningsnivån Rubicon går det att få en framåtriktad kamera bakom grillen som visar en videolänk på eventuella hinder framför bilen i infotainmentsystemet. 

På insidan finns moderna tekniska bekvämligheter som pekskärm och kompabilitet med mobilkoppling i form av Apple CarPlay eller Android Auto. Över 80 passiva och aktiva förarhjälpsystsem finns att tillgå, till exempel döda vinkelnvarnare, backkamera, varning för korsande trafik vid backning, samt adaptiv farthållare. 

Diskutera: Vad tycker du om Jeep Gladiator?

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.