Bild
Nästa artikel
Jeep Gladiator en pickupversion av Wrangler
Jeep Gladiator en pickupversion av Wrangler
Jeep Gladiator en pickupversion av Wrangler
Jeep Gladiator en pickupversion av Wrangler
Jeep Gladiator en pickupversion av Wrangler

Jeep Gladiator en pickupversion av Wrangler

Nyheter

Terrängbilen med flak blir Jeeps första i klassen på ett kvarts sekel.

Fiat Chrysler Automobiles har inte producerat en ny pickup-Jeep på över 25 år. Men nu är tiden inne i och med att Gladiator gör entré. Bilen är ett derivat av Wrangler och delar samma finesser, som avtagbara dörrar och tak och en vindruta som kan fällas ned. Den fyrhjulsdrivna bilen har ett vadningsdjup på över 76 centimeter och över 3,4 tons dragvikt.

Jeep Gladiator en pickupversion av Wrangler

Fiat Chrysler berättar enbart specifikationerna för USA, där den börjar säljas under andra kvartalet 2019. Till Europa kommer Gladiator först 2020. Drivlinealternativen i USA är dels en V6 bensinmotor på 3,6 liter med åttastegad automatlåda/sexväxlad manuell låda, dels en V6 dieselmotor på 3 liter med åttaväxlad automatlåda. I den mest exklusiva utrustningsnivån Rubicon går det att få en framåtriktad kamera bakom grillen som visar en videolänk på eventuella hinder framför bilen i infotainmentsystemet. 

På insidan finns moderna tekniska bekvämligheter som pekskärm och kompabilitet med mobilkoppling i form av Apple CarPlay eller Android Auto. Över 80 passiva och aktiva förarhjälpsystsem finns att tillgå, till exempel döda vinkelnvarnare, backkamera, varning för korsande trafik vid backning, samt adaptiv farthållare. 

Diskutera: Vad tycker du om Jeep Gladiator?

Jeep Gladiator en pickupversion av Wrangler
Taggar: Nyheter, Jeep

Kommentarer

#1
2018-11-29 10:07

Det är en Fiat. Visst de kommer självklart inte kalla den en Fiat utan använder ett namn som helst skall associera med amerikanska västern, men det är en Fiat. Och om vi lärt oss något av historien är att de sämsta bilarna man kan köpa är Fiat. T.o.m sämre än Trabant, för den bilen rostade åtminstone inte.

#2
2018-11-29 11:54

Alla miljöpartisters ”sossar” våta dröm..

#3
2018-11-29 12:20

Jag hajar inte det här med pickuper.. är det inte bättre med en skåpbil om man nu har fraktbehov?

.

#4
2018-11-29 13:50

Klarsynt - om man ska frakta väldigt tunga stenar är det tydligen en fördel med flak :-D

#5
2018-11-29 17:09

@StefL

Får man inte in sådana i en skåpbil? :) Aja.. det är ju jättebra när det finns fordon för var och ens behov.

.

#7
2018-11-29 19:54

Det är skönt att slippa ha sopor inne i bilen när man ska till tippen. Vissa saker kan man lasta på 10 meters avstånd.

#8
2018-11-30 10:05

@L.Mäkinen. Det finns släpvagn för sådant man inte vill ha i bilen.

#9
2018-11-30 11:08

Kanske,
Vet du hur mycket smidigare det är på tippen med flakbil jämfört med att ha släp där? Eftersom vissa inte verkar ha tålamod så brukar folk med släp bli inträngda om de inte backar snabbt nog till rätt container.
Släpet har jag till grus, jord och stenar eftersom flaket inte är tippbart på pickupen.

#10
2018-11-30 11:14

Jag åker till tippen någon gång varannan månad. Alltid med släpet. Backar smidigt in på min plats och tar den tid jag anser mig behöva för att lasta av.

Har dock noterat att de flesta som åker till tippen inte har backväxel på bilen. För vad kan annars vara orsaken till att de inte kan backa in i avsedd ficka?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.