Bild
Nästa artikel

Jeep Compass – rapport från provkörningen

Direktrapport

Jeep Compass är en fyrhjulsdriven kompaktsuv som nu fått ny kostym. Christian Ellmark rapporterar direkt från provkörningen.

Vi Bilägares Christian Ellmark befinner sig nu i Italien för en första provkörning av 2011-års version av Jeep Compass.

Vad är nytt?
– Compass har uppdaterats med bland annat ny front, ny instrumentering och ny ratt. Den har dessutom fått 2,5 centimeter högre markfrigång. Den har blivit lite tuffare.
 
Hur trivs du i kupén?
– Bättre än tidigare. Det är naturligtvis inte någon BMW-känsla, men det försöker man heller inte uppnå, det här är ju ingen premiumbil. Men jag tycker att man kommer upp till samma nivå som de japanska och koreanska konkurrenterna.
 
– Fram sitter man skapligt, men baksätet är trångt. De bakersta takstolparna är också stora vilket gör att man inte ser speciellt mycket snett bakåt. Men det är i och för sig ganska vanligt i den här klassen.

Hur är den att köra?
– Jag har än så länge bara kört dieselmotorn på 2,2 liter och 163 hästar. Till Sverige kommer också en bensinmotor på 2,4 liter och 170 hästar.

– Styrningen känns bättre, lite skarpare jämfört med tidigare. Men eftersom Compass inte har någon lågväxel, som Jeep Grand Cherokee och Jeep Wrangler, blir det ju lite skillnad i terrängkörningen.


När kommer den till Sverige?
– I maj, och grundpriset blir 269 900 kronor för bensinmotorn och 294 900 för dieseln. Jeep tror att dieseln kommer att sälja mest i Sverige, köparna i det här segmentet vill ha diesel.

Hur står den sig i konkurrensen?
– Det finns väldigt många bilar i den här klassen. Toyota RAV4, Honda CR-V, Volkswagen Tiguan, Ford Kuga, Nissan Qashqai, Hyundai ix35 och Kia Sportage är några exempel.

– Compass är inte lika rolig att köra som till exempel en Tiguan eller Kuga men den ger mer jeepkänsla och det tror jag är en egenskap som kommer att sälja.

Läs hela provkörningen av Jeep Compass i Vi Bilägare nummer 7/2011. Tidningen finns i butik från 10 maj och kommer till prenumeranter från 4 maj.

Diskutera: Vad tycker du om Jeep Compass?

Taggar: Nyheter, , Jeep, Jeep Compass

Kommentarer

#1
2011-04-16 12:31

Den har lite Pontiac Aztek över designen på nåt vis. I vissa vinklar hyggligt snygg dock.

USA-bilar är oftas oerhört smäckiga och billiga dock. Avstår helst :p

#2
Raymond K
2011-04-16 21:25

Ännu en bilmodell där man försöker gömma dörrhandtagen till bakdörrarna vilket gör att bilen ser trasig ut för det syns ju tydligt att det finns bakdörrar. Antingen gömmer man ALLA dörrhandtagen eller så inga alls är min paroll.

#3
2011-04-16 23:54

Roger Skagerström visst är det så men nya Grand Cherokee ska vara mycket bättre än tidigare.

#4
2011-04-17 01:13

Jo jag läste nåt om det. Nån gång ska de väl bättra sig. Provsatte en begagnad men ändå välhållen Mustangcab hos Fordhandlaren, tror det var en sen 90-talare eller tidig 00. Det var det smäckigaste, äckligaste, glappaste, billigaste fordon jag någonsin befunnit mig i. Precis allt knakade och knarrade och all plast kändes som det där gula ägget inne i Kinderäggen. Glatt och flottig på nåt vis. Och fyra nyanser av brunt.

Gammal bil men ändå lite av vad de levererade till inte allt för länge sedan.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.