Nästa artikel
Jämför däck och spara tusenlappar
Nyheter

Jämför däck och spara tusenlappar

Publicerad 28 mars 2012
Nu finns en ny jämförelsesajt för däckpriser. Beroende på vilken däckhandlare du vänder dig kan det skilja tusenlappar i pris.

På många håll i landet nalkas våren och det börjar bli dags att byta till sommardäck. Men vilka däck ska man välja? Och hur ska man hitta bästa pris?

Svaret på den sistnämnda frågan kanske man kan hitta på webbplatsen Prisjakt.nu som nu lanserar en ny avdelning med prisjämförelser av däckpriser. På sajten kan man knappa in tillverkare, dimension, profil och prisspann för att sedan jämföra över 17 000 olika däck från fler än 30 återförsäljare.

För den som är osäker när det gäller valet av däck finns förstås Vi Bilägares däcktester. I nummer 5/2012 – som nu finns i butik – testas sju lättrullande varianter. Där svarar vi på frågan om miljödäck är ett bra val för plånboken.

Du har väl heller inte missat att delta i Vi Bilägares tävling där du har chansen att vinna en uppsättning sommardäck (Nokian Hakka Blue, värde cirka 8 600 kronor). Klicka här för att ta dig till tävlingsformuläret.

Diskutera: Vilka sommardäck väljer du i år?

Länkar

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-03-28 20:31
JorgenE

Bra initiativ av prisjakt.
Lite synd bara att inte fraktpriserna automatiskt kommer upp i sökresultaten, man måste gå in på de olika firmornas hemsidor och söka fram fraktpriset.

Så stirra er inte blinda bara på själva däckpriset man får upp, det kan skilja 400:- mellan fraktkostnaderna mellan olika firmor, jämför även det innan en beställning. Så billigaste sökträffen blir kanske plötsligt vid en beställning inte den billigaste längre.

#2 • Uppdaterat: 2012-03-28 22:26
fullkoll

Jag gjorde några stickprov och det verkar som att Prisjakt inte gillar att Däckonline ligger alltför högt i ranking.
Frakten ingår alltid i köp därifrån, men Prisjakt lägger av någon anledning på en fraktkostnad.

Svagt!

#3 • Uppdaterat: 2012-03-28 22:44
KaptenOberkommando

Regel nr 1: Köp INTE däcken i storstäder som Stockholm och Göteborg. Åk bara några mil ut på "landet" och vips har alla reskostnader betalat sig flera gånger om.

Regel 2: Beställ på nätet. Kostnaden för montering och balansering hos den lokala däckfirman blir till en spottstyver jämfört med att köpa i en dyr märkesbutik.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.