Bild
Nästa artikel

James Bonds ubåtsbil till salu

Nyheter

En av filmhistoriens mest berömda bilar ska säljas. I september går ubåtsbilen James Bond körde i "Älskade spion" under klubban.

 

Den som vill lägga vantarna på en bit filmhistoria får chansen den 8 september. Då ropar auktionshuset RM Auctions ut den Lotus Esprit som Roger Moore körde under vattnet i "Älskade spion" till högstbjudande i samband med en auktion i London.

Bilen är en av sex Lotus Esprit som användes under inspelningen av den klassiska Bondfilmen, men den enda som är ombyggd till en fullt fungerande ubåt.

Enligt RM Auctions ska bilen ha hamnat i en lagerlokal utanför New York efter att filmen fick premiär 1977. Där blev den sedan stående och ingen gjorde anspråk på den. 1989 såldes prylarna i lagret på en så kallad blindauktion och en köpare betalade 100 dollar för den container som visade sig innehålla den klassiska ubåtsbilen.

Därefter har bilen bara visats på museum, men nu ska den alltså säljas. RM Auctions vill inte spekulera kring priset, men nämner att den Aston Martin DB5 som Sean Connery rattade i ”Goldfinger” auktionerades för 2,9 miljoner pund 2010.

Klicka på videofönstret ovan för att se bilen i ett filmklipp från ”Älskade spion”.

Diskutera: Vilken är filmhistoriens mest minnesvärda bil?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
2013-07-29 22:54

Hur sjutton kan en dyrt ombyggd Lotus glömmas bort i 12 år? ...Blir närmast irriterad över den försummelsen!
Men det är kul att läsa att bilen faktiskt fungerar under vatten då jag tidigare har hört att den inte gjorde det.
Frågan är bara vem som är dum nog att prova?

#2
2013-07-30 10:39

topgear intervjuade skaparen själv till denna bil och på frågan om den fungerade som "ubåt" så skrattade han och berättade att det var dykare som körde den under inspelningen för det var lite mycket vatten inuti bilen som utanför... så ja den fungerar som farkost men knappast som ubåt där man kan sitta med torra kläder :)

#3
2013-07-30 11:48

31:47 in i programmet "Top Gear: 50 Years of Bond Cars" säjer Richard Hammond att "James Bond-folket" aldrig fick bilen att fungera som ubåt, utan använde modellbilar istället...
Se länk: http://vimeo.com/52658486

#4
2013-07-31 11:08

När JB kör upp ur vattnet så öppnar han sidorutan och släpper ut en fisk, utan att själv vara blöt! Film är fantastisk

#5
2013-07-31 18:41

Håll andan!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.