Bild
Nästa artikel

Bondbil såld för 29 miljoner

Nyheter

Den Aston Martin DB5 som rattades av James Bond i filmerna Goldfinger och Åskbollen auktionerades på onsdagen ut för 29 miljoner kronor.

Det spekulerades om allt från 3,5 miljoner pund till upp emot 10 miljoner. Men när auktionen väl var avslutad gick James Bonds legendariska Aston Martin DB5 under klubban för endast 2,9 miljoner pund, motsvarande 29 miljoner kronor.

Den silvergrå bilen kördes av skådespelaren Sean Connery i filmerna Goldfinger och Åskbollen och var utrustad med en lång rad finesser.

På utrustningslistan finns bland annat katapultstol, kulsprutor under strålkastarna, rullande registreringssyltar och system som kan släppa ut olja, rökridåer och spikar. Bilen tillverkades endast i två exemplar.

Köparen blev en amerikansk bilsamlare och förtjänsten går till en välgörenhetsorganisation som arbetar för att förebygga brottslighet.

Diskutera: Vad tycker du om James Bonds Aston Martin DB5?

Taggar: Nyheter, , Aston Martin

Kommentarer

#1
jarl s
2010-10-28 13:31

För billigt! Jag hade köpt två.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.