Nästa artikel
Jaguar F-Pace uppdateras – kommer som laddhybrid
Nyheter

Jaguar F-Pace uppdateras – kommer som laddhybrid

Publicerad 15 september 2020
Jaguar lanserar en ny laddhybridversion av suven F-Pace, som också uppdateras med ny design.

Jaguars stora suv-modell F-Pace har kommit fram till halvtidspaus och det är därför dags ett ansiktslyft.

På utsidan får Jaguar F-Pace annorlunda strålkastare, ny grilldesign och större luftintag. Även bakljusen görs om för att ge ett slankare intryck. Framtill har strålkastarna så kallad ”dubbel-J-design” på LED-ljusen och det finns så kallad Pixel LED-teknik som tillval – ett system som kan anpassa helljuset för att det inte ska blända mötande bilister.

På insidan bjuder F-Pace på en omdesignad mittkonsol med bättre förvaring och en ny pekskärm på 11,4 tum för det uppdaterade infotainmentsystemet som ska vara snabbare än i den utgående modellen. Systemet har stöd för Apple CarPlay och Android Auto och kan uppdatera vissa funktioner direkt över nätet.

Jaguar F-Pace finns även med så kallad aktiv ljudisolering, där sensorer känner av ljud- och vibrationsnivån i kupén och skickar ut en motsignal som gör att örat uppfattar ljudnivån som lägre. ”Det innebär lägre ljudnivå i kupén och högre förfining som minskar risken för trötthet hos föraren”, enligt Jaguar.

 

Jaguar har länge haft en vridbar växelväljare i form av en liten ”hockeypuck” men den försvinner nu till förmån för en sorts växelväljare som föraren vickar på för att välja rätt läge. Det finns också ett nytt luftkvalitetssystem som ska rensa luften från skadliga ämnen.

Den största tekniknyheten är att Jaguar F-Pace nu finns som laddhybrid med 404 hästkrafter och 640 Nm tack vare en bensinmotor plus eldrift. Batteriet på 17,1 kWh räcker för en elräckvidd på 5,3 mil enligt WLTP-körcykeln.

Laddhybriden har stöd för lite snabbare laddning (32 kW DC) och har ett koldioxidutsläpp på 49 gram per kilometer vilket ger en bonus på drygt 25 000 kronor med dagens regler.

Även de vanliga motoralternativen har uppdaterats för att sänka förbrukningen och många av dem finns med mildhybridteknik med ett 48-voltssystem. Åttastegad automatlåda och fyrhjulsdrift är standard.

Läs också: Jaguar fälls för elbilsreklam: ”En suv utan utsläpp”

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.