Bild
Nästa artikel
Jaguar E-Pace får ny design och kommer som laddhybrid

Jaguar E-Pace får ny design och kommer som laddhybrid

Nyheter

Jaguars minsta suv finns numera med laddkontakt.

Jaguars lilla suv-modell E-Pace har kanske hamnat lite i skymundan bakom den större suven F-Pace och elsuven I-Pace.

Men just den här storleksklassen är omåttligt populär bland bilköparna och nu uppdateras Jaguar E-Pace med flera viktiga nyheter.

På utsidan får Jaguar E-Pace nya strålkastare och en grill med kromdetaljer som ska ge ett modernare och lyxigare intryck. På insidan är förändringarna större, framför allt i form av ett uppdaterat och betydligt snabbare infotainmentsystem med 11,4-tumsskärm.

Dessutom får köparna en ny ratt, uppdaterad växelväljare, 3D-kamera, förbättrat luftfilter för kupén, mjukvaruuppdateringar över nätet och digital innerbackspegel.

Laddhybrid och mildhybrid

Viktigast är dock att modellen numera inte bara finns med bensin- och dieselmotorer med mildhybridteknik utan även som laddhybrid.

Jaguar E-Pace P300e har en liten 1,5-liters trecylindrig bensinmotor på 200 hk samt en eldriven bakaxel på 109 hk. Räckvidden på eldrift blir 5,5 mil.

Tuffaste konkurrenten på den svenska marknaden blir förmodligen Volvo XC40 T5 Recharge som dock enbart är framhjulsdriven, medan Jaguaren kan skryta med fyrhjulsdrift.

Läs också: Jaguar fälls för elbilsreklam: ”En suv utan utsläpp”

Jaguar E-Pace får ny design och kommer som laddhybrid
Jaguar E-Pace får ny design och kommer som laddhybrid

Kommentarer

#1
2020-10-28 17:07

Jaguar E-Pace pris från 330 000 kr.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.