Bild
Nästa artikel

"Ingen extra kostnad för att resa säkert"

Nyheter

Nyheten att man kan få betala extra för barnstol i taxi har väckt reaktioner. Taxi Stockholm ställer sig bakom NTF:s kritik och ser en gratis barnstol som en självklarhet.

- Vi tillhandahåller alltid bilbarnstol på kundens begäran utan extra kostnad. Kundernas säkerhet är alltid Taxi Stockholms ledstjärna, det gäller både stora och små, säger Jeanette Lindström, Marknadskoordinator på Taxi Stockholm .

NTF, Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande, och dess VD Jan Sandberg kritiserade igår det faktum att vissa taxibolag tar ut en extra avgift för barnstolar (se länk ovan). Nu väljer Taxi Stockholm att visa sitt stöd för NTF:s kritik.

- Säkerhet måste få kosta, men hos Taxi Stockholm kan det aldrig bli en extra kostnad för att resa säkert, vare sig man är barn eller vuxen. Vi har nu fått ta emot många förfrågningar från kunder och från allmänheten kring vad som gäller, därför vill vi klargöra vår policy. säger Jeanette Lindström.

Taxi Stockholm garanterar alltid en bakåtvänd bilbarnstol på kundens begäran och uppskattar att NTF:s VD Jan Sandberg lyfter upp frågan.

- Jan Sandberg har rätt när han säger att bilbarnstolar inte bör avgiftsbeläggas. Det bästa du kan göra som taxiresenär med småbarn, oavsett vilket taxibolag du vill åka med, är att efterlysa tydlig information. Det är det säkraste sättet att få alla taxibolag, inte bara Taxi Stockholm, att förstå att barns säkerhet inte får ses som en avgiftsbelagd extraservice, det ska vara en självklarhet för alla seriösa taxibolag, avslutar Jeanette Lindström.
Taggar: Nyheter
"Ingen extra kostnad för att resa säkert"

Kommentarer

#1
Jarl the man
2010-08-10 13:36

Kudos, Taxi Stockholm!

#1
Mattias Goldmann Gröna Bilister
2010-08-12 09:10

Så bör alla seriösa taxibolag agera. Också Taxi 020 har bilbarnstol utan extra kostnad, dessutom har de där det går valt sådana bilar som har inbyggda bilbarnstolar i baksätet för lite större barn (mot merkostnad, ett självklart tillval för taxi). Så vitt jag fattar erbjuder också 020 bilbarnstol utan extra väntetid, vilket jag också tycker bör vara en självklarhet - varför ska man behöva vänta extra för att ungarna ska åka säkert? Detta visar än en gång att man bör avstå från mindre taxibolag (nästan genomgående sant på miljöområdet).

#1
Sofia
2010-08-13 21:05

Åker bara med Taxi Stockholm,

#1
Sofia
2010-08-13 21:05

Åker bara med Taxi Stockholm,

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.