Bild
Nästa artikel
Ikea satsar på laddstationer i USA

Ikea satsar på laddstationer i USA

Nyheter

Ikea, ja, möbelföretaget, kommer att vara värd för laddstationer för elbilar vid några utvalda varuhus i västra USA.

Snart kommer amerikanarna att kunna ladda sin elbil när de besöker Ikea. Tio varuhus i Arizona, Kalifornien, Oregon och Washington kommer att vara värdar för laddstationer från ECOtality, ett företag som jobbar med transport och lagring av elektricitet.

De utvalda varuhusen kommer att ha minst två laddstationer vardera. Ikea kommer att ansvara för att göra installationen möjlig och hålla laddstationerna rena, medan ECOtality kommer att ansvara för installation och underhåll.

Projektet kommer att inledas redan i höst och försöken kommer att vara till december 2012.

Diskutera: Skulle du vilja ladda din elbil på Ikea?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
2011-07-24 11:44

Det är förvisso bra med elbilar under förutsättning att elen är "ren". Vi måste betänka att elbilen bara har en verkningsgrad på ca 30% om man räknar på hela värdekedjan. Elbilen i sig har 100% verkningsgrad men i kraftverket är utväxlingen ca 30% vilket gör att elen i bilen får bara 30% verkningsgrad såvida man inte tillverkar elen av enbart vind eller vattenkraft men det gör man inte. Tyvärr!

#3
2011-07-24 20:55

Smart son tusan

#4
2011-07-26 15:23

Hoppas laddstationerna ger mer varaktig ström än de där gula batterierna inne på IKEA :o)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.