Nästa artikel
I.D Vizzion tar upp kampen med Tesla Model S
Nyheter

I.D Vizzion tar upp kampen med Tesla Model S

Publicerad 20 februari 2018 (uppdaterad 21 februari 2018)
Volkswagen planerar eldriven lyxsedan med upp till 66,5 mils räckvidd.
Vi har tidigare stiftat bekantskap med I.D-familjen, en grupp eldrivna koncept som visar vad för sorts bilar som Volkswagen kommer att tillverka i framtiden. I.D-familjen består sedan tidigare av en halvkombi, en crossover och en nytappning av den klassiska folkabussen.

Nu tillkommer en fjärde medlem: Vizzion. Med den tänker sig den tyska biltillverkaren en sedan i premiumklassen som går helt på el. Om den blir verklighet skulle den bli en rival till Tesla Model S.

I.D Vizzion visas i sin helhet först på bilsalongen i Genève i början av mars, därför får vi hålla tillgodo med skisser så länge. Volkswagen berättar att bilen är utrustad med en hög nivå av självkörande förmåga och att kupén är utformad för att passagerarna ska åka med – inte att de ska köra själva. Därför finns varken ratt eller reglage, istället sköter en ”digital chaufför” körningen.
Bilen är 5,11 meter lång och i den sitter litiumjonbatterier som med bromsåtervinning inräknad ger en räckvidd på upp till 66,5 mil. Två elmotorer driver på alla fyra hjul och effekten ligger på 302 hästkrafter, med en topphastighet på 180 kilometer i timmen.

Det finns inga uppgifter om eller när Vizzion blir verklighet, men halvkombin i I.D-familjen lanseras 2020, följd av crossovern och folkabussen. Vid 2025 har biltillverkaren som mål att ha presenterat sammanlagt 20 elbilsmodeller.

Diskutera: Vad tycker du om I.D Vizzion?  

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.