Nästa artikel
Hyundais plan: Radikalt annorlunda design på elbilarna
Nyheter

Hyundais plan: Radikalt annorlunda design på elbilarna

Publicerad 2022-05-18 06:14
Hyundai ska använda ett nytt designspråk – och helt olika design – på nya elbilsmodellerna.

Hyundai ska inte använda sig av samma designspråk i alla kommande elbilar. Istället ska de nya modellerna få ett unikt utseende, säger designchefen SangYup Lee i en intervju med Autocar.

Det finns gott om bilmärken som använder samma designspråk på alla modeller. Audi är ett exempel. Men med elbilen Ioniq 5 införde Hyundai ett nytt tankesätt där varje modell får ett eget utseende. Det ska Hyundai bygga vidare på med Ioniq 6 som blir en eldriven sedanmodell.

– Det vi gör är lite annorlunda jämfört med andra biltillverkare, säger han.

Ingen retrodesign

Enligt SangYup Lee gör andra märken en ”rysk docka” – alltså att modellerna ser likadana ut, men är olika stora. Hyundais modeller liknar han istället med ett schackbräde där alla pjäser ser olika ut, men fungerar bra tillsammans. Enligt honom är det inte nödvändigt att alla modeller har konsekvent design.

Någon uttalad retrodesign, som med Mini och Fiat 500, är det heller inte tal om. Hyundai vill använda modernt designspråk med vissa tillbakablickar i begränsad omfattning. Det ska locka nya köpare.

– Tidigare var vi ett märke som var mest känt för prisvärdhet. Nu förflyttar vi oss och blir ett märke som handlar mer om design och livsstil.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (11)

  • 2022-05-22 23:39 MrMartin skrev: hx30 skrev:…
  • 2022-05-18 15:35 Niklas Vad menar du? Menar…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.