Bild
Nästa artikel
Nyheter

Hyundai Santa Cruz är en ny ”pickup-crossover”

Publicerad 2021-04-16 11:05
Hyundai vill locka nya köpare i USA med en blandning mellan pickup och crossover.

Att lägga beslag på en del av den extremt lukrativa pickupmarknaden i USA är en dröm för många biltillverkare. De tre amerikanska biljättarna har fått sällskap av bland andra Honda och Toyota som också vill sälja pickuper.

Anledningen är att vinstmarginalen är betydligt högre än för många vanliga personbilar, och att köparna ofta är lojala till sitt märke.

Nu ger sig även Hyundai in i leken med modellen Santa Cruz. Den är något mindre än Ford F-150 och konkurrerar istället med den billigare Ford Ranger.

Hyundai vill locka barnfamiljer som föredrar en öppen lastyta istället för en vanlig suv

Hyundai Santa Cruz uppges vara en blandning mellan pickup och crossover, och tanken är att locka barnfamiljer som föredrar en öppen lastyta istället för en vanlig suv. Flaket har ett lock som går att stänga och flera förvaringsfack.

I fronten ser modellen ut som nya generationen av suv-modellen Tucson, som nyligen börjat säljas i Sverige. Bakpartiet är mer unikt för Santa Cruz.

Modellen har en fyrcylindrig bensinmotor på 2,5 liter på antingen 193 eller 279 hk. Åttastegad dubbelkopplingslåda och fyrhjulsdrift är standard och högsta tillåtna släpvikt är mellan 1 600 och 2 300 kilo beroende på motor.

Hyundai Santa Cruz ska börja byggas i Alabama i juni.

Läs också: Så bra är Hyundais nya utmanare till Toyota RAV4

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.