Bild
Nästa artikel
Nyheter

Hummers eldrivna machopickup blir försenad

Publicerad 30 april 2020
Lanseringen av GM:s pånyttfödda Hummer med eldrift skjuts på framtiden. Modellen ska utmana Tesla Cybertruck med en effekt på 1 000 hästkrafter.

Alla biltillverkare tvingas nu prioritera hårt bland satsningarna för att parera coronakrisen. Volvo har exempelvis flaggat för att ansiktslyfta 60-serien kan skjutas på framtiden, men planerna på att lansera elbilar och laddhybrider står fast.

Även General Motors tvingas nu prioritera om bland modellanseringarna. En av nyheterna som skulle dyka upp under våren, och som många är nyfikna på, är GM:s ”pånyttfödda” Hummer

Tanken var att GM skulle väcka liv i varumärket Hummer och lansera en helt eldriven pickup under namnet GMC Hummer. Lanseringen var planerad till 20 maj. Men nu står det klart att bilen blir försenad eftersom lanseringseventet ställts in.

Eventuellt kan bilen visas upp senare under våren med ett digitalt event istället, men det återstår att se. Eftersom GM:s anställda inte får gå till jobbet har även utvecklingen och tillverkningen pausats, uppger branschtidningen Automotive News.

Försäljningsstarten är dock fortfarande planerad till sent 2021.

Det var i januari som GM avslöjade att det insomnade bilmärket Hummer skulle väckas till liv med en eldriven pickup som kan bli en tuff utmanare till Tesla Cybertruck och Fords kommande eldrivna version av F-150. Modellen ska säljas i flera olika versioner och upp till 1 000 hästkrafter.

Hummer somnade in 2010 och blev en symbol för dåtidens suv-kultur med minst sagt karaktäristisk design och hög förbrukning.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#2 • 2020-05-01 07:50
Stefan Eriksson

För mig får produktionen av denna omoderna töntiga monsterbil som kräver stora och tunga batterier aldrig komma i produktion. Världen behöver lätta och energieffektiva elbilar som håller storleken och vikten på batterierna låg.

#3 • 2020-05-03 11:01
Carl Trefalt

Hummer är en fin bil. Hummer är gott också.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.