Nästa artikel
Hongqi H9: Kinesisk Rolls-Royce med ett kul partytrick
Nyheter

Hongqi H9: Kinesisk Rolls-Royce med ett kul partytrick

Publicerad 23 april 2020
Ska utmana de etablerade konkurrenterna i översta lyxligan.

England har Rolls-Royce, Tyskland har Maybach – och Kina har Hongqi. Den kinesiska lyxbilstillverkarens mest kända modell är kanske Hongqi L5, en retrodesignad lyxsedan med en tjänstevikt på mastiga 3,2 ton (!).

Nu visas en ny Hongqimodell upp och den som tycker designinspirationen verkar ha hämtats från Rolls-Royce har inte helt fel: Hongqi och dess ägare FAW har nämligen lagt beslag på det brittiska märkets designchef.

Hongqi H9 är en lyxig sedanmodell i samma storleksklass som förlängda Volvo S90 och Mercedes E-klass, men den kan även utmana konkurrenterna ”en klass upp”, som Mercedes S-klass och Audi A8.

Bilens kanske tydligaste partytrick är LED-belysningen i fronten och på bakpartiet som gör en hälsning när föraren låser eller låser upp bilen. Det finns även utfällbara dörrhandtag, tvåtonslackering, luftfjädring och en lyxig interiör med gott om skinn och skärmar.

Tvärt emot vad man kanske kunde tro i den här typen av lyxbil sitter ingen V8 under huven. ”Snikversionen” har en 2,0-liters turbofyra med 252 hästkrafter och det finns även en 3,0-liters V6-motor med kompressor och 272 hästkrafter. Konstigt nog i landet som annars ligger långt framme när det gäller eldrift finns ännu ingen version med laddkontakt.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-04-23 17:43
saabnisse

2-liters turbofyra ger 126 hk/l och 3- liters sexa med kompressor ger knappt 91 hk/l !
Vad är det för fjuttkompressor?
För övrigt tycker jag det är för väl att vi slipper såna här monster i vår del av världen!
För det gör vi väl?

#2 • Uppdaterat: 2020-04-23 17:53
Henrik-Andersson

Framifrån ser jag en Audi på steroider...

Här finns lite mer att läsa, mer bilder och film på partytricket.
https://www.carscoops.com/2020/04/new-hongqi-h9-goes-after-mercedes-e-class-with-familiar-cadillac-rolls-royce-and-maybach-tones/

#3 • Uppdaterat: 2020-04-25 18:31
Carl Trefalt

Den är en vulgär och regäl penisförlängare !

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.