Bild
Nästa artikel
Honda följer Toyota – återkallar

Honda följer Toyota – återkallar

Nyheter

Honda återkallar nu 528 000 bilar för att åtgärda samma problem med bromssystemet som fick Toyota att kalla 1,5 miljoner bilar till verkstad.

Vi Bilägare har tidigare rapporterat att Toyota återkallar 1,5 miljoner bilar på grund av att huvudbromscylindern riskerar att läcka bromsvätska.

Men eftersom Toyota och Honda använt samma underleverantör, japanska Advics med fabrik i USA, berörs även Honda av problemet. Honda tvingas nu återkalla 528 000 bilar över hela världen.

De flesta bilarna är sålda i USA och flexbilen Honda Odyssey och sedanmodellen Acura RL, årsmodell 2005 till 2007, omfattas. Bara i år har modellen Honda Odyssey, som inte säljs i Europa, återkallats tre gånger på grund av olika problem.

Byte av packning
Orsaken bakom återkallelsen är att tätande packningar på huvudbromscylindern kan torka ut om bromsvätskan som använts inte innehåller en särskild smörjande tillsats. Över tid riskerar bromsvätska att läcka ut vilket kan leda till förlorad bromskraft.

Honda och Toyota påpekar dock att en varningslampa tänds om nivån bromsvätska blir för låg samt att inga olyckor orsakade av problemet rapporterats. Packningarna på huvudbromscylindern ska nu bytas på verkstad.

Underleverantören Advics började från 2007 leverera en annan typ av packning som klarar bromsvätskor utan tillsatser.

Diskutera: Vad tycker du om Hondas återkallelse?

Taggar: Nyheter, , Honda, Toyota

Kommentarer

#1
saablover
2010-10-26 10:32

Honda! Förlåt, men det måste vara dom sopigaste av alla

#2
Svenneman
2010-10-27 17:37

Det sätter ju deras kampanj i lite mer förlåtande perspektiv ...

#3
Vis
2010-10-28 15:25

Vem tilverkar de felande packningarna då
Jag tror inte Advics beställt packningar som inte tål bromsvätska

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.