Bild
Nästa artikel
Honda återkallar 700 000 bilar

Honda återkallar 700 000 bilar

Nyheter

Honda tvingas till en stor återkallelse för att åtgärda ett motorfel. Nästan 700 000 bilar omfattas, inga sålda i Sverige.

Honda meddelar nu att en fjäder i VTEC-bensinmotorn på 1,5 liter som finns i modellerna Fit, Freed och City kan böjas och över tid brytas av.

Konsekvensen blir först ett onormalt motorljud och att motorn sedan stannar. I värsta fall kan motorn skadas så allvarligt att den inte går att starta igen.

Bilarna som omfattas är alla byggda på Hondas globala småbilsplattform. Modellen Fit är i Sverige känd som Jazz, men enligt Hondas svenska generalagent påverkas inga bilar som sålts i Sverige.

Istället berörs 700 000 bilar i Asien och Nordamerika där totalt 115 fall med motorfelet har rapporterats. Problemet har dock inte orsakat några olyckor.

Så sent som i december i fjol återkallade Honda 1,35 miljoner bilar världen över för att åtgärda ett problem som riskerade att slå ut halvljuset för modellen Jazz.
 
Diskutera: Vad tycker du om Hondas återkallelse?

Taggar: Nyheter, , Honda, Honda Jazz

Kommentarer

#1
Yarl
2011-02-18 11:40

Honda gör en Toyota. Fint med ansvar!

#2
Börje bilkunnig
2011-02-18 18:50

Honda gör en Toyota. Fint med ansvar!

För ingen annan tillvekare hade återkallat om bilen riskerar att stanna?

Detta är allvarligare än Toyotas diverse fel så jag tror alla hade varit tvugna att agera som Honda.

Dock inte Saab, de återkallar aldrig oavsett fel och har aldrig gjort. Deras modeller kan stanna helt utan förvarning tillochmed, ännu värre och trafikfarligare.

Men det struntar ju Saabköparna i. Smala, förlästa män med glasögon utan bilintresse som tror att Volvo fortfarande är lika mycket traktor som Duett och tror på det uråldriga, totalt falska ryktet om att japanska bilar aldrig rullar mer än 10 000 mil...
Sådana är de, Saabköparna. Stämmer dessutom rätt bra in på Muller och Jan-Åke.

#3
S-E S
2011-02-18 18:58

Honda är enbart "en i raden", varken mer eller mindre.

#5
2011-02-18 23:23

När har en europeisk biltillverkare återkallat en bilmodell? Svar aldrig för dom mörkar det istället och ett exempel är Fiat Punto 99 som jag hade där växellådan kunde krångla så du inte fick i 1:an från stillastående!

Trots att det var ett välkänt problem så hände ingenting från Fiat eftersom det skulle kostat dom pengar som dom inte hade dvs konkurs isf!

Kör numera engelskbyggt japanskt och enda problemet nu är en något trög gaspedal men det är iaf bättre än en skenande bil.

#6
Mr X
2011-02-23 12:37

Har haft 3 hondor samanlagt, väldigt bra bilar. Synd att de misslyckats med motorkonstruktionen. Men vi får hoppas att de kommer till rätta med problemen.
Klart Saab aldrig återkallar bilar. Det finns ju inga fel på dom och då behöver man aldrig återkalla någon bil!! :D Tycker att främst toyota behöver lära sig hur man bygger felfria bilar av Saab! ;)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.