Bild
Nästa artikel
Nyheter

Honda återkallar 321 000 bilar

Publicerad 20 juli 2012 (uppdaterad 20 juli 2012)
Honda tvingas återkalla 321 000 bilar för att åtgärda dörrar som oavsiktligt kan öppnas under färd. Inga svensksålda bilar omfattas.

Problemet kan uppstå om de främre dörrhandtagen används samtidigt som dörrarnas lås öppnas eller stängs. Även om dörrarna ser ut att vara stänga och fastlåsta kan de i själva verket vara öppna. Om så inträffar kan dörrarna slå upp under färd.

Framför allt är det suven Honda CR-V (2012) som berörs, men även ett mindre antal av sedanmodellen Acura ILX (2013). Bilarna är i huvudsak sålda i Japan, Kina samt i Nord- och Sydamerika. Enligt uppgifter till nyhetsbyrån TT ska inga bilar i Sverige beröras.

Bilägarna kommer att kontaktas inom kort, uppger Honda. De aktuella fordonen ska undersökas på verkstad, där de felande dörrlåsen om nödvändigt ska bytas ut.

Diskutera: Vad tycker du om Hondas återkallelse?

Kommentarer

#1 • 2012-07-29 17:56
Hackenbush

Honda är först i världen med automatiskt öppningsbara dörrar men de skulle stannat vid att de bara öppnas när bilen står still. Det smäller så obehagligt när dörrarna dammar in i parkerade bilar när man kör förbi dem.

#2 • 2012-07-30 14:46
Roger Skagerström

Borde man inte märka att dörrarna inte går igen ordentligt? Antar att de menar att låset inte fjädrar tillbaka när det går över låsöglan, om man när man låste upp samtidigt drog i handtaget? Borde märkas.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.