Bild
Nästa artikel

Helomvändning - GM och Chrysler förhandlar igen

Nyheter

De amerikanska biljättarna nekades ett krispaket. Något som får General Motors och Chrysler att reagera - och återuppta förhandlingarna om ett samgående.

Det är Wall Street Journal som rapporterar om att Chrysler och General Motors har börjat förhandla om ett samgående.  Den amerikanska tidningen hänvisar till källor med god insyn i förhandlingarna. Enligt dessa källor ska Chryslers ägare Cerberus ha tagit initiativet till nya förhandlingar.

Tidigare förhandlingar
Chrysler och General Motors har tidigare fört förhandlingar om ett samgående. Då kom biljättarna fram till att ett samarbete var opraktiskt och endast en distraktion i kampen för överlevnad.

Men nu ska bilindustrins kris ha fått företagen att tänka om.

Chrysler illa ute

Samtidigt som spekulationerna flödar väljer Chrysler att stoppa produktionen vid alla sina fabriker.  Produktionsstoppet inleds på fredag och kommer att vara i minst en månad.

En tydlig signal om att företaget kämpar för överlevnad - och ett besked som sätter ny press på Bushregeringen att snabbt plocka fram ett räddningspaket.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.