Nästa artikel
Här är Ora Lightning Cat – ny ”GT-modell” på ingång
Nyheter

Här är Ora Lightning Cat – ny ”GT-modell” på ingång

Publicerad 10 oktober 2022
Bilmärket Ora ska börja sälja ytterligare en elbil med retroinspirerad design. Den här gången handlar det om en ”fastback”.

Bilmärket Ora som ingår i den kinesiska Great Wall-koncernen kommer till Sverige i november. Först ut är en mindre modell som i andra länder säljs under namnet Cat eller Funky Cat, men som på den svenska marknaden helt enkelt döps till Ora.

Snart kommer även en något större elbil från Ora. I andra länder säljs den som Ora Lightning Cat. På märkets svenska hemsida finns hänvisas till en kommande modell som heter Ora GT, och det är förmodligen samma modell som Lightning Cat.

Modellen visades upp som prototyp förra året och nu börjar den säljas i Kina. Det handlar om en sedan- eller ”fastback”-modell med sluttande bakparti och en hel del retrovibbar i designspråket.

Ora Lightning Cat är 4,87 meter lång, vilket är 17 centimeter längre än Tesla Model 3, men får ett helt annorlunda formspråk. Det fortsätter i interiören som ska kännas lyxig och inbjudande.

Två versioner finns tillgängliga: med en elmotor på 204 hk och framhjulsdrift eller med dubbla elmotorer på 408 hk och fyrhjulsdrift. Räckvidden hamnar på upp till 60 mil, men det är enligt den kinesiska körcykeln som är betydligt mer tillåtande än den europeiska.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (13)

  • 11 oktober 2022 Jag fnissade i alla fall…
  • 10 oktober 2022 Raphael, nu skrev jag att…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.