Nästa artikel
Här är nya Volkswagen Beetle Convertible
Nyheter

Här är nya Volkswagen Beetle Convertible

Publicerad 4 oktober 2012 (uppdaterad 4 oktober 2012)
Volkswagen har nu offentliggjort sin nya Beetle Convetible med fakta och bilder. Lite har lämnats åt den nostalgiske.

Den första Volkswagen Beetle Cabriolet tillverkades mellan 1949 och 1980 såldes i 330 000 exemplar. Sedan dess har ytterligare en version lanserats, 2002. Nu har det blivit dags igen. Volkswagen offentliggjorde i dag detaljer och, något reklamaktiga, bilder på den nya modellen.

Nya Beetle Convertible har fått en plattare taklinje och en rakare vindruta. Den följer dagens design för Volkswagens modeller, men för den nostalgiske har stråklastarna lämnats orörda. Suffletten öppnas och stängs helt automatiskt, en process som tar tio sekunder och fungerar i hastigheter upp till 48 kilometer i timmen.

Nya Bettele Convertible får sju valmöjligheter när det gäller motorer. Som standard gäller en 1,2-liters TSI-bensinare som ger 103 hästkrafter. Bland de andra bensinmotorerna finns en 1,4-liters TSI som ger 158 hästar och en tvålitersversion som ger 197 hästar. Dessutom finns TDI-dieslar på 1,6 liter som ger 103 hästar och en tvålitersversion som ger 138 hästar.

Volkswagen har utvecklat ett aktivt system som skyddar förare och passagerare om bilen skulle välta. Bakom nackstöden i det tvåsitsiga baksätet finns moduler som skjuts på ett par millisekunder och skapar det skydd som krävs tillsammans med A-stolparna. De aktiveras på samma sätt som krockkuddarna.

Lastutrymmet rymmer 225 liter, men kan utökas genom att baksätet fälls ner när man behöver frakta större föremål.

Nya Volkswagen Beetle Convertible kommer till den europeiska marknaden till våren. I Tyskland kommer den att kosta 21 350 euro, motsvarande ungefär 183 000 kronor.

Diskutera: Vad tycker du om nya Volkswagen Beetle Convertible?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-10-04 17:26
Hackenbush

Tycker att denna bilen är en friskt fläkt i den annars kanske lite gråa bilvärlden , i alla fall om vi pratar om bilar som en normalsvensk arbetstagare har råd med.

#2 • Uppdaterat: 2012-10-04 18:51
S-E S

Vilken solfaktor används när man kör barhuvad i en solig öken? Max Factor?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.