Nästa artikel
Tio farligaste vägarna under julen
Nyheter

Tio farligaste vägarna under julen

Publicerad 19 december 2013 (uppdaterad 8 maj 2014)
Vissa vägar är farligare än andra under jul- och nyårshelgen. Farligast och mest trafikerade är de här tio vägarna.

Genom att granska Trafikverkets uppgifter om vilka vägar som är särskilt hårt belastade under storhelgerna har Motormännen tagit fram en lista över Sveriges tio farligaste vägar. På dessa sträckor uppmanar man till extra försiktighet.

Vägarna är E14, E10, E22 genom Kalmar län, E45, E16, väg 70, väg 26, E12, E20 och väg 84, och det är framför allt på de sträckorna som inte är mötesseparerade som huvuddelen av jul- och nyårsolyckorna kommer att inträffa, enligt Motormännen.

– Att planera sin resväg och välja säkra motorvägar eller mötesseparerade vägar minskar risken för olycka, men tyvärr finns inte alltid den möjligheten. Som förare kan du därmed alltid tänka på att vara utvilad och börja resan i tid. Dessutom bör du alltid hålla avståndet till andra bilar och anpassa hastigheten till rådande väglag, säger Kjellin, trafiksäkerhetsansvarig vid Motormännen, i en kommentar.

Diskutera: Undviker du några vägar under jul- och nyårstrafiken?

Farligaste vägarna:

E14
E10
E22 (genom Kalmar län)
E45
E16
Väg 70
Väg 26
E12
E20
Väg 84

Källa: Motormännen

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-12-21 17:47
Claes T (ej verifierad)

Sverige är rikt. Men inte länge till ty befolkningen ökar, arbeten minskar. Det mesta ägs av banken utav pengar som inte finns.

#2 • Uppdaterat: 2013-12-21 22:11
Gunnar Lindberg

Problemet med vägar och annan infrastruktur i länder som Sverige är att ytan är på tok för stor för den lilla befolkningen. Det skulle behövas tre-fyra ggr så många invånare för att täcka landet med allt som hör till ett modernt samhälle.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.