Nästa artikel
Great Wall Motors gör om – kan sälja förbränningsbilar
Nyheter

Great Wall Motors gör om – kan sälja förbränningsbilar

Publicerad 2024-06-03 08:25
Sjunkande efterfrågan och hot om strafftullar får kinesiska Great Wall Motors att göra om strategin. Men svenska bilägare ska inte påverkas.

Den kinesiska jättekoncernen Great Wall Motors lägger om sin strategi i Europa efter att klara lågkonjunkturen och strafftullarna som EU kan införa. Huvudkontoret i Tyskland stängs och de anställda sägs upp.

Men i Sverige fortsätter försäljningen av koncernens elbilsmärke Ora, och inte heller möjligheterna att serva bilen ska påverkas.

– All försäljning, eftermarknadsservice samt reservdelshantering för den nordiska marknaden kommer även fortsättningsvis skötas från Malmö, säger Christer Blomdell, vd för Great Wall Motors svenska importör IM Automotive.

För att öka försäljningen kan Great Wall Motors också börja sälja modeller med förbränningsmotor i Europa, uppger Johannes Brandenburger på bolaget som importerar bilarna till Tyskland.

– Det är kunden som bestämmer. Om de vill ha förbränningsmotorer är det rimligt för oss att erbjuda det, säger han till Automobilwoche.

Det har registrerats drygt 900 exemplar av elbilen Ora i Sverige. Nyregistreringarna ökade kraftigt under 2023 men har avtagit under 2024.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 2024-06-03 16:29 Dom borde ta in Great Wall…
  • 2024-06-03 13:55 Snygg är den definitivt inte!
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.