Bild
Nästa artikel
Volvo samarbetar med bland annat Google för att få amerikanska lagar om bilar som kör själva på plats.

Google och Volvo i allians om självkörande

Nyheter

Bildar lobbyverksamhet i USA för att få ut förarlösa bilar på vägarna så fort som möjligt.

Flera stora aktörer inom fordons- och teknikbranschen går samman för att få lagstiftarna att skynda på regelverket kring självkörande bilar i USA, rapporterar Reuters.

Det är Volvo som gått samman med Google, Ford och Lyft i samarbetgruppen Self-Driving Coalition for Safer Streets.

Gruppen leds av David Strickland, tidigare chef för USA:s trafiksäkerhetsorganisation NHTSA och i ett uttalande säger man att målet med koalitionen är att få lagstiftare och allmänheten att förstå säkerheten och de sociala fördelarna med autonoma bilar.

Diskutera: Vad tycker du om samarbetet?

Kommentarer

#1
2016-04-28 13:23

Om ett bolag pushar så här hårt för självkörande bilar så kan de inte ha mycket mening bakom orden "körglädje". Tydligen vill de helst döda all form av körglädje, snarare än lyfta fram den.

.

#2
2016-04-28 14:12

De fokuserar nog mer på "åkglädje" så att alla kan sitta med näsan i sina telefoner, plattor eller datorer ännu mer än vad folk gör idag.

#3
2016-04-28 15:44

@ Hackenbush

Ja, då får de bestämma sig. Skall de marknadsföra sina bilar med körglädje eller åkglädje. Är det det förstnämnda så skrämmer nog sådant här iväg kunderna, ty det är ju ett bevis på att de helt struntar i det.

.

#4
2016-04-28 18:02

Ironiskt efter att man läst artikeln med amerikaner som hade problem att automatväxla FCA-bilar. Hur ska amerikaner kunna ta till sig sådana här nymodigheter när dem kräver konventionella lösningar med något så banalt som automat?

#5
2016-04-29 11:20

Varför denna hets till självkörande bilar.Vad vinner klimatet på detta och varför hetsa till ett tekniskt fiasko. Möjligen 2 % av jordens befolkning har råd och möjlighet att anskaffa dessa fordon och använda dessa kanske under någon månad under sin levnad. Varför göra denna tekniska forskning som kostar säkert miljarder globalt och ger ingenting till lösning av världens transportbehov utan endast ger en stab ingengörer en fjäder i hatten. Nej lös utsläppsproblemen och gör bilismen möjlig i U-Länder så folk kan forsla sin grödor och mat billigare.Vi behöver inte krisstall glas vid förarplatsen m.m.lull-lull. Gör bilar i olika prisklasser så vanligt folk har möjlighet att byta bort sin Volvo 240 mot nåt nyare och inte behöva skrota denna p.gr.av. statens näst intill fängelse straff för avgas utsläpps regler. Johan.

#6
2016-04-29 19:27

+1på det juhani....
Vem ligger bakom detta med förarlösa bilar?
Vem tjänar på detta?
Varför ska den personliga rörelsefriheten inskränkas till varje pris?

"Government's first duty is to protect the people, not run their lives"
Ronald Reagan

#7
2016-04-30 15:06

Ja, förarlösa bilar verkar minst sagt korkat. Men det tycker väl inte mobil- och paddfantasterna/-fånarna.

#8
2016-05-08 13:52

Extremt dumt. Finns massor med saker som det vore bättre att lägga pengarna på. Håller med Juhani helt. Är det en kommande Volvo på bilden? Den ger inga vill ha vibbar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.