Bild
Nästa artikel

GM betalar tillbaka lån

Nyheter

Trots en förlust på 261 miljoner dollar meddelar GM i dag att bolaget börjar betala tillbaka sitt miljardlån - och därmed skapar positiv stämning kring bolaget.

I dag presenterade General Motors kvartalsrapporten för årets tredje kvartal.

Trots intäkter på 27 miljarder dollar redovisar bolaget en rörelseförlust på 261 miljoner dollar.

Börjar betala tillbaka miljardlån
Samtidigt bekräftar GM att bolaget ska börja betala tillbaka det 6,7 miljarder dollar stora lånet till amerikanska staten.

Inledningsvis kommer GM i december att betala tillbaka en miljard dollar till amerikanska staten, för att därefter betala ytterligare en miljard dollar per kvartal.

Dessutom kommer GM samtidigt att betala tillbaka 192 miljoner dollar till den kanadensiska regeringen, för att inleda återbetalningen av lånet på 1,4 miljarder dollar.

Vill återvinna förtroende
GM har under de senaste åren varit nedsmutsat av all uppmärksamhet om bolagets förluster, skulder och konkurshot. Att börja betala tillbaka lånet är sannolikt en strategi för att hamna i bättre dager i kundernas ögon.

Genom att skapa en positiv stämning kring bolaget kanske tveksamma kunder tänker om och slår till och köper en GM-bil.

Det återstår att se om greppet lyckas, och om ekonomin håller.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.