Bild
Nästa artikel

GM auktionerar på nätet

Nyheter

Kris är nytänkandets moder. General Motors vill nu ropa ut begagnade bilar på auktionssajten Ebay.

Krisdrabbade General Motors tvingas tänka i nya banor. Nyligen rekonstruerade och ute från konkursdomstolen meddelar nu företaget att man i USA inom kort vill börja sälja begagnade bilar på auktionssajten Ebay.

GM inleder nu ett försöksprojekt i Kalifornien, rapporterar flera amerikanska medier.

- Tillsammans med Ebay vill vi revolutionera sättet folk köper bilar online, säger GM:s vd Fritz Henderson på en presskonferens.

Bjudning eller fast pris
Tanken är att alla återförsäljares lager ska finnas tillgängliga på auktionssajten. Där kommer sedan kunder kunna bjuda på bilarna eller köpa till ett fast pris.

- Vi kommer att testa det här och andra idéer med våra återförsäljare inom de kommande veckorna, och vi hoppas att kunna utöka och bygga vidare under de kommande månaderna, säger Fritz Henderson.

Ambitionen är att USA:s alla återförsäljares ska lägga ut sitt lager på Ebay.

Vad tror du om GM:s samarbete med Ebay? Skulle du kunna tänka dig köpa bil genom internetauktion? Kommentera!
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Jay
2009-07-17 15:49

Om man provkört bilen och vet vad man köper så skulle jag absolut kunna tänka mig köpa bil över internet om man kan spara tusenlappar på det. Dessutom så sker det redan i bred skala fast då med begagnade bilar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.