Bild
Nästa artikel
Nyheter

Genesis till Europa i sommar – G80 och GV80 först ut

Publicerad 10 maj 2021 (uppdaterad 12 maj 2021)
Genesis är Hyundais svar på Toyotas Lexus.
Hyundais lyxmärke Genesis etablerar sig i Europa.
Märket Genesis är för Hyundai vad Lexus är för Toyota – större, lyxigare och dyrare bilar för de kunder som är beredda att betala mer för en exklusivare produkt.

Nu lanseras märket för första gången på den Europeiska marknaden. Till sommaren kommer bilarna gå att öppna i Storbritannien, Tyskland och Schweiz. De första modellerna att lanseras är sedanen G80 och suven GV80 med bensinmotorer. 

En eldriven version av G80 kommer lite senare, och inom ett år kommer ytterligare två elbilar att lanseras, skriver Genesis i ett pressmeddelande.

Precis som flera konkurrenter satsar Genesis på digital försäljning. Bilarna konfigureras online och levereras sedan hem till kunderna. De första fem åren ingår en "care plan", med garanti, service, vägassistans och mjukvaruuppdateringar via internet. Det kommer också vara möjligt att "prenumerera" på bilarna till en fast månadskostnad.

Genesis har inte några omedelbara planer på att etablera sig i Sverige.

– Det finns planer för andra marknader och det kommer att meddelas senare. Vi prioriterar att ge den bästa kundupplevelsen på de första tre marknaderna och när vi känner oss redo expanderar vi till fler länder, säger en talesperson för Genesis till Vi Bilägare. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.