Bild
Nästa artikel
Nyheter

Genesis G70 Shooting Brake är en ny sportkombi för Europa

Publicerad 12 maj 2021
Hyundais lyxmärke Genesis lanserar en ny kombimodell specifikt för europeiska köpare.

Flera bilmärken är på väg att lanseras på den europeiska marknaden de kommande åren. Många av dem är kinesiska och satsar på elbilar.

Men även Hyundais lyxmärke Genesis är på väg mot en Europalansering. Märket, som är Hyundais svar på Toyotas lyxmärke Lexus, ska börja sälja sedanmodellen G80 och suven GV80 i Storbritannien, Tyskland och Schweiz.

Satsningen är kontroversiell dels eftersom modellerna är bensindrivna – någon hybridteknik eller eldrift finns inte i sikte – och dels eftersom flera andra lyxmärken som Cadillac och Infiniti tidigare försökt sig på en Europalansering utan någon större framgång.

Men för att locka europeiska köpare visar Genesis nu upp en så kallad shooting brake-version av modellen G70. Det är ingen klassisk kombi utan en lite lyxigare modell i samma stil som Volkswagen Arteon Shooting Brake och Porsche Panamera Sport Turismo.

Genesis G70 Shooting Brake blir märkets första modell att utvecklas specifikt för Europamarknaden. 

Designen liknar inget annat märke. I fronten finns en annorlunda utformad grill och tvådelade strålkastare. Bakpartiet är också karaktäristiskt med fyrdelade baklampor och en stor och välvd bakruta som går hela vägen upp till taket men delas upp av en spoiler.

Genesis G70 Shooting Brake mäter 4,69 meter på längden och är därmed relativt kompakt – den är sju centimeter kortare än Volvo V60 även om den inte ser ut så på bild.

Några tekniska detaljer om motorerna finns inte ännu, men i andra länder där sedanversionen av Genesis G70 säljs har den antingen en 2,0-liters fyrcylindrig bensinmotor med turbo eller en större 3,3-liters V6-motor. Bakhjulsdrift är standard och fyrhjulsdrift finns som tillval.

Det är oklart om G70 Shooting Brake kommer med hybrid- eller laddhybridteknik.

Läs också: Genesis lanserar tre elbilar i Europa inom ett år

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.