Bild
Nästa artikel
Fyrhjulsdrift till Porsche 911 Carrera

Fyrhjulsdrift till Porsche 911 Carrera

Nyheter

Med en prislapp strax under miljonen lanseras Porsche 911 Carrera i fyrhjulsdrivet utförande. Premiären i Sverige äger rum i höst.

Nya Porsche 911 avtäcktes på fjolårets bilsalong i Frankfurt och började säljas i Sverige tidigare i år. Hittills har bilen endast erbjudits med bakhjulsdrift, men nu kommer också de fyrhjulsdrivna versionerna Carrera 4 och Carrera 4S, både som Coupé och Cabriolet.

Modellerna har försetts med en ny ljusramp bak och gjorts 2,2 centimeter bredare än sitt bakhjulsdrivna syskon. Fyrhjulsdriften levererar i normalfallet merparten av kraften till bakhjulen, men systemet arbetar också aktivt för att snabbt kunna styra om drivkraften.

Den som sitter i förarstolen i Carrera S förfogar över en 3,4-litersmotor som utvecklar 350 hästkrafter. Byter man bil till Carrera 4S återfinns i stället en motor på 3,8 liter och 400 hästar under huven. Sjuväxlad manuell låda är standard, dubbelkopplingslåda tillval.

Snabbaste i sällskapet är Carrera 4S med kupékaross. Bilen accelererar från stillastående till 100 km/tim på 4,1 sekunder. Den och övriga varianter introduceras i Sverige senare under hösten och priserna sträcker sig från 943 000 till 1 198 000 kronor.

Diskutera: Vad tycker du om Porsche 911 Carrera 4 och 4S?

Taggar: Nyheter, , Porsche 911

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.