Nästa artikel
Frankrike inför högre elbilsbonus för låginkomsttagare
Nyheter

Frankrike inför högre elbilsbonus för låginkomsttagare

Publicerad 18 oktober 2022 (uppdaterad 18 oktober 2022)
Pengarna fördelas om – ska få fler att välja eldrivet.

Frankrike kommer att skyffla om pengarna i sitt subventionsprogram för elbilar, så att familjer med lägre inkomst får mer pengar tillbaka om de köper en elbil.

Inför ett besök på bilmässan Paris Motor Show på måndagen förkunnade president Emmanuel Macron planerna.
– Eftersom vi vill göra elbilar tillgängliga för alla, höjer vi miljöbonusen från 6 000 till 7 000 euro för hälften av hushållen, de med lägst inkomster, sa presidenten i en intervju med tidningen Les Echos.

Frankrike kommer också införa ett ”socialt leasingprogram”, med möjlighet att hyra en elbil för 100 euro i månaden. Det ska vara på plats år 2024, enligt presidenten.

Macron fick också frågan om han tycker att miljöbonusarna ska styras om för att gynna inhemskt producerade bilar, likt USA har gjort i stödprogrammet ”Inflation Reduction Act”. Enligt presidenten är det något han har stöttat i åratal.
– Amerikanerna köper amerikanskt och har en väldigt aggressiv stödstrategi. Jag förespråkar starkt en europeisk preferens, och ett starkt stöd till bilindustrin. Det måste ske så snart som möjligt, säger han.

Frankrike har som mål att producera två miljoner elbilar till år 2030. Fem år senare, 2035, väntas försäljning av nya avgasbilar förbjudas helt och hållet i inom EU.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 20 oktober 2022 Snooker Jag har inga problem…
  • 19 oktober 2022 Tycker faktiskt att det här…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.