Nästa artikel
Foxconn vill utmana – visar upp flera nya elbilar
Nyheter

Foxconn vill utmana – visar upp flera nya elbilar

Publicerad 19 oktober 2021
Foxconn Model C ska ha snabb acceleration, lång räckvidd och lågt luftmotstånd.
Den taiwanesiska koncernen som bland annat tillverkar iPhone åt Apple har visat upp två nya elbilar och en eldriven buss.

I flera år har det ryktats om att Apple ska lansera någon form av fordon. Något officiellt besked kring vad som är på gång från Apple finns inte ännu, men nu visar företaget som bland annat bygger iPhone åt Apple upp flera egentillverkade elbilar.

De nya elbilarna som visades upp av iPhone-tillverkaren Foxconn under måndagen kan ses som ett tecken på att företaget även kan bygga elbilar om Apple vill.

Elbilarna är inte tänkta att säljas direkt till kunder utan ska visa vad företaget kan. De är tillverkade av Foxtron som är ett samarbete mellan Foxconn och taiwanesiska biltillverkaren Yulon Motor.

Den eldrivna sedanmodellen ska säljas, men det är oklart under vilket märke. Den har plats för ”5+2” personer.

Sedanmodellen som kallas Model E har utvecklats tillsammans med italienska Pininfarina och ska börja säljas inom några år – oklart under vilket märke. Prislappen ska hamna på strax över 300 000 kr.

Model E är först ut på en ny elbilsplattform som blir öppen och även ska kunna användas av andra tillverkare. Trots kompakta yttermått (4,64 meter på längden) lovar Foxconn att ”5+2” personer ska få plats.

Suv-modellen som heter Model C ska även den säljas, från 2023, under Yulons märke. Den ska locka med snabb acceleration (0–100 km/tim på 2,8 sek), lång räckvidd (75 mil, men oklart i vilken körcykel) och lågt luftmotstånd (koefficient på 0,27).

Vid sidan av sedanmodellen och suven visades också en buss upp under namnet Model T. Vad Ford har att säga om det modellnamnet återstår att se.

Foxconn visar även upp en eldriven buss.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.