Nästa artikel
Första bilderna på nya Skoda Kodiaq
Nyheter

Första bilderna på nya Skoda Kodiaq

Publicerad 10 augusti 2016 (uppdaterad 16 november 2016)
Skoda släpper nu de första omaskerade bilderna på nya Kodiaq. Än så länge får vi nöja oss med några detaljbilder, Kodiaq kommer att premiärvisas i Berlin 1 september.
Tidigare har vi fått se skisser och maskerade bilder på Skodas nya Kodiaq men kommer alltså de första detaljbilderna helt utan maskering. Samtidigt berättar Skoda lite mer om bilen, lastutrymmet kommer att vara på 720 liter, eler 2 065 om man fäller baksätet, väljer man varianten med fällbart passagerarsäte är maxlängden på lasten 2,9 meter; nya Kodiaq kommer inte helt oväntat vara femsitsig, men kan också beställas med sju sittplatser; vidvinkelkameror ska förbättra sikten ordentligt och det nya dragassistanssystemet ska göra det lättare att backa med släp.

Diskutera: Vad tycker du om Skoda Kodiaq?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-08-10 16:55
wacom59

Onödig bil från ett " förnuftigt" märke! Tyvärr en fusk tillverkare bakom. SUV = onödig+ (VW*fusk2) = bojkott!
Egentligen borde väl alla VAG produkter bojkottas!? Deras fusk är väl som idrottares doping, eller? Och ingen, mer än ryssar , protesterar mot bojkotten mot Rysslands organiserade doping!
Jag förvånas över, konsumenter och reportrars, huvud i sanden attityd gällande denna tillverkares attityd mot kunder och myndigheter.
Nej! Bojkott mot allt som har minsta VW pryl monterat, inklusive en helt onödig ny SUV vid namn Kodiaq!

#2 • Uppdaterat: 2016-08-11 10:10
TK

Håller med wacom59 till fullo! Kan man ha något slags förtroende överhuvudtaget för denna koncern? Bojkotta dessa [redigerat av redaktionen]!

#3 • Uppdaterat: 2016-08-10 17:23
Pi

Tänk så mycket hat det kan finnas mot nåt så själlöst som ett bilmärke...

#4 • Uppdaterat: 2016-08-10 17:55
Styggavargen

I dessa tider med klimatproblem och dels att vi måste minska utsläppen, riktig onödigt... jag skäms som Skoda ägare. Att ingen är mer kritisk till utvecklingen tycker jag är förvånansvärt? Den nya trenden verkar nu också vara att köpa 9-sits bilar likt Caravelle. Folk köper allt större och onödiga fordon än vad det egentliga behovet är. Tack vare SUV trenden kommer vi aldrig att kunna minska utsläppen i den takt vi vill eller behöver. Målet på 95 g/km år 2020 kan vi nog tyvärr bara drömma om. Det går inte att hålla på med sådana här tunga och klumpiga bilar med luftmotstånd som ett utedass..

#5 • Uppdaterat: 2016-08-10 17:57
pinjong

Jag gasar gärna för genuint snygg design men skulle i dagsläget inte våga köpa en VAG-produkt. Detta sagt utan speciella känslor.

#6 • Uppdaterat: 2016-08-10 22:06
Styrbjörn

Att folk som bor i ett land med vägar i U-landsskick kan tycka en SUV är onödig är bara fjantigt.

#7 • Uppdaterat: 2016-08-10 23:00
Kjetil101

Kodiaq ser fantastisk ut! Ja, det er mulig at SUV ikke er det beste i forhold til miljø. Men for en bil de har laget i Kodiq. Jeg gleder meg til å prøvekjøre og kanskje kjøpe.... Håper de lanserer hybriden ganske fort. At VW står bak ser jeg på som et seriøst kvalitetsstempel. Ja, VW jukset med motorer og blir straffet for det. Men at de skal straffes i all fremtid blir feil. La oss kjøpe bilene vi har råd til og lyst på.

#8 • Uppdaterat: 2016-08-10 23:12
wacom59

@Styrbjörn! Att ha förmånen att växa upp och bo i ett icke u-land och ändå klaga som om det vore det! Det är löjligt! Ordet bortskämd, fladdrar förbi!
Vi har ett väldigt lågt behov av SUV. Där behovet dock finns, duger inte dessa avarter. Då krävs riktiga 4x4.
När skall man inse att SUV är bara en mode nyck, för folk som plötsligt tror att dom är " förmer" med en höjd position över pöbeln. Det är därför majoriteten rullar i stan.
På landet, där jag bor, är det endast arbetsredskap som är fyrhjulsdrivna, inte en SUV eller annan 4x4 som privatfordon så långt ögat kan nå! Hur kommer det sig, om vi nu har u-lands skick på vägarna? Men det kanske är i städerna man har det problemet?

#9 • Uppdaterat: 2016-08-11 00:25
Styrbjörn

@Wacom, jag hör direkt att du inte bor i Norrlands inland och att dina vägar kanske till och med är asfalterade? Det är skillnad var i Sverige du bor, men det kanske du inte förstår? Sverige är för stort med för liten befolkning för att vägarna ska vara i toppskick, men visst om du tror att alla bor söder om Dalälven då får du tro det. Sen förmånen att betala världens högsta marginalskatt och inte få dugliga vägar? Jag tycker om Sverige men det är inte vägarnas skick som är orsaken.

#a • Uppdaterat: 2016-08-11 03:59
John2008

Styggavargen #6: Jag håller helt med dig! Utveckligen går för mycket åt fel håll med större, tyngre och oskäligt törstiga bilar som ofta existerar utan egentlig mening, förutom för trendens skull.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.