Nästa artikel
VisionS ska heta Kodiaq
Nyheter

VisionS ska heta Kodiaq

Publicerad 9 maj 2016 (uppdaterad 16 november 2016)
Blir Skodas nya stora suv stark som en björn? Återstår att se.
Produktionsversionen av Skodas nya suv tar namn efter världens största brunbjörn.
På Genèvesalongen tidigare i år visade Skoda upp konceptet VisionS och redan då hintade man rätt tydligt om att designidén kommer att bli verklighet. Nu offentliggör Skoda namnet på produktionsmodellen som med sina 4,7 meter i längd blir snäppet större än Yeti.

Kodiaq, som den nya suven ska heta, har fått sitt namn efter Kodiakbjörnen som lever på en ö utanför Alaskas sydkust. ”Det nya modellnamnet har inspirerats av likheterna mellan Kodiakbjörnens karaktär och den nya bilmodellen. Storlek, styrka och anpassning för vildmarken är några av dessa”, skriver Skoda i pressmeddelandet. Att det blev ett q på slutet istället för ett k beror på att Skoda ville ta efter ändelsen på urbefolkningen Alutiiqs namn på björnen, Taq uka 'aq.

Det finns inga uppgifter om drivlinan, vilken i konceptversionen var av laddhybrid-typ. Mer information och bilder om produktionsklara modellen kommer under andra halvan av 2016. Skoda Kodiaq lanseras i Sverige i början av 2017.

Diskutera: Vad tycker du om modellnamnet?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2017-01-27 11:35
Hans Berglund

En björn går ju på alla 4-a vad har den för fyrhjulsdrift går den på alla 4-a eller kopplas den bara in ibland när framhjulen slirar

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.