Nästa artikel
Första bilderna: Här är kommande Mercedes EQE
Nyheter

Första bilderna: Här är kommande Mercedes EQE

Publicerad 30 juli 2021 (uppdaterad 16 februari 2022)
Mercedes har visat ett smakprov inför premiären i september.

Efter lanseringen av flaggskeppet EQS i våras gör sig Mercedes-Benz redo för nästa stora elbilslansering – EQE. Den kommande modellen är storleken mindre än EQS och kommer att bli den eldrivna motsvarigheten till taxiförarnas favorit E-klass.

Inför lanseringen på Munich Motor Show i september har Mercedes-Benz släppt bilder som ger ett smakprov av bilens silhuett och interiör. Bilderna tyder på att EQE och EQS kommer ha en hel del gemensamt både in- och utvändigt.

Enligt Mercedes-Benz pressavdelning kommer modellen sätta en ny standard i sin klass och visa "hur sportig och bekväm en elektrisk mellanklass-sedan kan vara”. Mycket mer information än så finns inte om bilen just nu.

Under Munich Motor Show kommer Mercedes även visa upp AMG-versionen av EQS, som enligt uppgift kommer få 760 hästkrafter. Även ultralyxmärket Maybach kommer visa upp en ny eldriven modell. 

Tidigare i juli meddelade Mercedes-Benz ägare Daimler att de ska investera 400 miljarder kronor i utveckling av elbilar mellan 2022 och 2030 och vara redo för en helelektrisk bilmarkndad vid slutet av den perioden. 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.