Nästa artikel
Första bilden på Nissan 400Z – ersätter till gamla 370Z
Nyheter

Första bilden på Nissan 400Z – ersätter till gamla 370Z

Publicerad 28 maj 2020
Nissan ska hålla liv i sportbilssatsningarna och först ut är en ersättare till 370Z.

Under torsdagen presenterade Nissan en plan för hur märket ska överleva och kapa utgifterna. Målet är att fokusera på elbilar, suvar och mellanklassmodeller i C- och D-segmenten – alltså de populäraste klasserna.

Men det kom också ett överraskande besked vid presentationen: sportbilar och prestandamodeller ska finnas kvar i Nissans modellprogram, och de ska alltså inte läggas ned trots att de inte är koncernens mest lönsamma modeller.

Först ut i sportbilssatsningen är en ersättare till Nissan 370Z som numera räknas som näst intill uråldrig. Den presenterades redan 2008 och fyller alltså tolv år i år.

Nytt namn

Nykomlingen får förmodligen heta Nissan 400Z och har nu smygvisats med en första teaserbild.

Det finns inga officiella uppgifter kring tekniken eller motorerna, men det ryktas om att modellen får en 3,0-liters V6-motor med turbo på omkring 400 hästkrafter och 475 Nm, och bakhjulsdrift.

Mycket av tekniken kommer förmodligen hämtas från Nissans lyxbilsmärke Infiniti eftersom sportbilen säljs i för liten upplaga för att det ska löna sig att bygga den på en helt egen plattform.

70-talsvibbar

Designen är svår att uttala sig om enbart utifrån den första bilden men vi kan i alla fall se LED-lampornas signatur i fronten och vi kan även förvänta oss designhälsningar som går tillbaka till de första Z-modellerna från 1970-talet.

Exakt när Nissan 400Z ska visas upp är inte bekräftat men de första uppgifterna tyder på att modellen ska presenteras inom det närmaste året.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-05-28 14:52
Svenne60

Nissan byggde kvalitetsbilar som höll en gång i tiden, men Renault/Nissan har det gått utför, det tar lång tid att vända skutan om de ens förstår att göra det

#2 • Uppdaterat: 2020-05-28 16:34
Roger Skagerström1

Den kan inte vara släkt med Renault Alpine då? Inget fan av aktern i sedvanlig ordning. Varken 350 eller 370 var snygga bakifrån. Varför inte göra en akter mer lik gamla 280 om man nu ska göra retrostuk. Lite mer akter bakom bakrutan, lite kantigare och inte lika skalbaggeformad?

Ser för övrigt ut som om de gör en utmanare till Toyota 86 lagom tills modellen börjar fasas ut.

#3 • Uppdaterat: 2020-05-29 10:45
Carl Trefalt

En elbil är snabbare.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.