Bild
Nästa artikel
Första bilden på Bentleys suv

Första bilden på Bentleys suv

Nyheter

Första bilden på den väntade lyx-suv:en från Bentley är nu släppt. Förutom en första glimt får vi även veta när den når köparna.

För två år sedan presenterade lyxbilstillverkaren Bentley planen på att lansera en suv-modell. Ambitionen var inget de hymla med, den skulle bli lyxigast i klassen. Suv-konceptet EXP 9F visades upp på Genève-mässan 2012 och var en stilstudie i lyx av det vräkigare slaget.

Nu blir den verklighet, Bentley har släppt den första bilden på sin utmanare i suvklassen. Den är hittills namnlös och bilden säger inte mycket mer än att grillen är omisskänneligt Bentley-aktig. Exakt hur lyxig den bli eller några tekniska specifikationer finns ännu inte från officiella källor. Konceptet från Genève-mässan för två år sedan var motoriserad av en biturbo v12:a, ett inte helt otrolig motoralternativ.

Vad Bentley däremot utlovar är minst 3000 tillverkade exemplar från fabriken i brittiska Crewe. Satsningen på att slå sig in i ett nytt segment kostar Bentley 800 miljoner pund, frågan är nu om den troligtvis väl tilltagna prislappen på dessa bilar kommer att väga upp satsningen. Den första Bentley suven ser vi enligt tillverkaren själv på vägarna någon gång under 2016.

Diskutera: Vad tycker du om Bentleys suv-satsning?

Taggar: Nyheter, , Bentley

Kommentarer

#1
2014-03-25 11:51

Englands fotbollsproffs har nog fått en ny favorit, många kommer att byta ut sin Continental GT mot denna som annars är en vanlig syn utanför arenor som Old Trafford, Stamford Bride, Anfield o.s.v.

Vi vanliga dödliga får fortsätta puttra runt i våra Santa Fe och XC60:s...

#2
2014-03-25 17:33

Hmmm.. biturbo V12, det ligger ju precis i linje med minskad förbrukning inom EU...
Undrar hur de ska fixa snittet? Med en ElGolfBentley?

#3
2014-03-26 08:45

En säker storsäljare.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.