Nästa artikel
Försmak på Toyota FT-86 i New York
Nyheter

Försmak på Toyota FT-86 i New York

Publicerad 26 april 2011 (uppdaterad 28 november 2011)
2009 fick vi se sportiga konceptbilen Toyota FT-86 för första gången. Nu är det dags för ytterligare en skepnad, som Scion FR-S.

Toyota och Subaru har en sportbil tillsammans. Det har man haft rätt länge, sedan april 2008. Och första konceptbilen, med namnet FT-86, visades på bilsalongen i Tokyo i oktober 2009.

På årets bilsalong i Genève var det dags för FT-86 II. Den bakhjulsdrivna sportbilen hade fått galnare front med underbett i stil med Darth Vader. Och nu är det alltså dags igen.

Vid pågående bilsalongen i New York står konceptbilen Scion FR-S (utläses Front-engine Rear-wheel drive Sport). Boxermotorn från Subaru är kvar men formen har gjorts om ännu en gång. Diffusorn har växt ännu mer och integrerats med avgasrören.

Samtidigt har de extrema lysdioderna i fronten flyttats in i strålkastarhusen. En aning mer konventionellt och lättsmält.

Scion är Toyotas ungdomliga division i USA. Man har några egna modeller men till exempel iQ säljs i USA under Scion-namnet i stället för Toyota. Toyota FT-86 lanseras på den svenska marknaden under 2012.

Diskutera: Vad tycker du om Toyotas kommande sportbil?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-04-26 10:38
Storknut (ej verifierad)

Toyota har faktiskt lyckats med denna väldesignade bil även om jag hellre skulle köpa en Ford mustang, eller en Corvette, Trans AM eller GTO om jag skulle köpa en genuin sportbil men denna Toyota är den snyggaste de presenterat hitintills!

#2 • Uppdaterat: 2011-04-28 19:36
Gert Andersson (ej verifierad)

Grillen påminna om Dyredands mustasch som han hade i televisionen.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.