Bild
Nästa artikel
Konceptbilen Audi Prologue 2014 visar designspråket för framtida modeller.
Konceptbilen Audi Prologue 2014 visar designspråket för framtida modeller.
Konceptbilen Audi Prologue 2014 visar designspråket för framtida modeller.
Konceptbilen Audi Prologue 2014 visar designspråket för framtida modeller.

Formen för framtida Audi – Prologue

Nyheter/Bilder

Vi Bilägare är på plats på bilsalongen i Los Angeles. Audis nya designchef Marc Lichte berättar här om konceptbilen Prolouge. Framtiden ser ut att bli knapplös i nya Audi-bilar.

Vi Bilägare är i Los Angeles. Tommy Wahlström har fått en pratstund med Audis nya designchef Marc Lichte som berättar om uppkomsten av konceptbilen Audi Prolouge.
– Jag började arbeta för Audi i februari och då började vi direkt med nästa generation Audi A6/A7 och A8. Konceptbilen Prologue bygger på de bästa bitarna av dessa nya bilar, säger Marc Lichte.
 
Prologue är en låg, sportig coupémodell i lyxsegmentet som ska förebåda kommande Audibilar när det gäller formgivningen. Nytt är att grillen blivit breddare, hjulhusen än mer markerade och interiören som nu helt saknar knappar.
– Audi lämnar nu MMI systemet, säger Lichte. I framtiden kommer bara tryckkänsliga skärmar att styra alla funktioner.
 
En nyhet är att i framtiden kommer även framsätespassageraren att vara behjälplig i pekskärmandet. Framför passagerarsätet finns en display som kontrollerar en rad med information. Passageraren kan nu vara behjälplig i att programmera infotainment eller navigationssystem.
 
Audi Prologue ska inte produceras men formgivningen kommer säkert att dyka upp på en rad Audi-bilar framöver.
 
Diskutera: Vad tycker du om Audi Prologue?
Taggar: Nyheter, Audi

Kommentarer

#1
2014-11-19 09:07

I den takt de förnyar sin design nu lär det ta 50 år innan de har kommit till den här designen som faktiskt är betydligt modernare och snyggare än det de säljer idag, extra intressant att de går mot en grill i storlek med Lexus, synd bara att de inte vågar för den var faktiskt riktigt snygg :)

#2
2014-11-19 11:32

Audi - bilen med kolvringarna i fronten

#3
2014-11-19 13:57

Trodde inte Audi skulle härma Citroen, men jodå se på bakrutan som är inåtsvängd som C5.

#4
2014-11-19 14:02

Japsen - om de vinklar motorn framåt kanske de kan få kolvarna att flyga ut genom ringarna ;)

Snygg är den, men ogillar halvkombistuket på en sedan. Alla gör det typ. S60 är absolut värst. Ser muppigt ut. Har man ändå en sedanbaklucka - varför dra ut C-pelarna sådär? Ser inte ut som en sedan - ser KNAPPT ut som en halvkkombi. Nåt halvdant mittimellan. Audi har alltid gjort snygga stora sedaner. Förstör icke :P

Fast å andra sidan är kombisarna nästan alltid snyggare hur som ;)

#5
2014-11-19 14:02

Intressant att se hur biltillverkarna hela tiden följer designtrenderna. Denna är snygg, men man kan inte undvika att jämföra med nya Mondeos lyktor och grill. Där grillen har förstorats. Mitsubishi var väl bland de första som lanserade denna typ av lyktdesign på Lancer.

#6
2014-11-19 15:06

Varför måste alla nya bilar se ut som Darth Vaders hjälm?

#7
2014-11-19 16:12

Jösses så snyggt de integrerat touchskärmar i panelerna. Du kan "svepa" information mellan panelerna etc.
Antar att de kommer att motsvarande känsla som i bättre smartphones och inte en svampig eftergivlig yta. Det skulle inte höra hemma i en Audi.

#8
2014-11-19 16:50

Lite lustigt med trender som går åt olika håll samtidigt.
När nu Peugeot sansat sina grillar så kommer Ford och nu Audi istället. Fast jag måste ju säga att resultaten är nog så lyckade.
VW går åt ett helt annat håll. Rakare och stelare - mer tillbaka till ursprunget.

#9
2014-11-20 07:14

Bra med en stor och bred grill. Då kan de ju "utveckla" en snålvariant med mindre grill....

För övrigt tycker jag mig se vissa designelement från Aston Martin. Denna är bra mycket läckrare än dagens boxiga design hos Audi.

#10
2014-11-20 16:34

Det var ju nån tungviktare hos Audi som för några år sedan talade om att märket skulle byta designspråk för att man själva insett att de närmat sig vägs ände med det man haft under en lång tid.

Tydligen ändrade man sig.

Visst, en rätt snygg bil men produktionsmodellerna lär ju i sedvanlig stil bli lite mer återhållsamma och, (iaf för mig), rätt slätstrukna.

Synd att man inte vågade mer.

#11
2014-11-21 16:42

Skärmen framför passageraren ser ju intressant ut, men nu trillar ett minne ner att jag sett det förut, läste en engelsk bok om gamla konceptbilar för några månader sedan och där fanns en med namnet Opel Signum från 1997 som hade samma skärmar i instrumentpanelen.

#12
2014-11-22 15:23

Ja, Opels skärmar var ju i princip identiska skulle jag vilja påstå...;-)
http://en.autowp.ru/image/format/picture/picture-gallery-full/o/opel/sig...

Deras koncept från 2001 var till och med snäppet vassare än Audis.
http://en.autowp.ru/image/format/picture/picture-gallery-full/o/opel/sig...

#13
2014-11-23 01:04

oj det var bra bilder, enligt vad jag läste hade Signum en knapp i mittkonsollen som kunde styra en stor del av bilens funktioner, det Audi kallar MMI, tydligen de tre knappar man ser på bilden, redan 97.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.