Nästa artikel
Ford Mustang Mach-E uppdateras efter miss i undanmanöver
Nyheter

Ford Mustang Mach-E uppdateras efter miss i undanmanöver

Publicerad 17 november 2021 (uppdaterad 17 november 2021)
Fords nya elbil klarar inte en undanmanöver utan att sladda med bakvagnen, enligt tyska organisationen ADAC. Nu ska bilarna uppdateras.

Ford ska uppdatera antisladdsystemet på elbilen Mustang Mach-E efter att tyska ADAC fått bredsladd i ett undermanövertest. De bilar som redan rullar på vägarna ska få systemet uppdaterat över nätet.

Köregenskaperna på greppgränsen beskrivs av ADAC:s testförare som tveksamt. Bilen har en tendens att överstyra och skickar ut bakvagnen onödigt brett, något som kan överraska föraren.

”Bilen kan avvika från körriktningen eller sladda in i mötande trafik om en kurva tas för snabbt eller om föraren plötsligt måste väja”, skriver ADAC.

– Den snabba reaktionen från Ford är en viktig signal. Det visar hur seriöst våra tester tas och hur viktiga de är för kunderna, säger Reinhard Kolke på ADAC:s tekniska center.

Även Teknikens Värld har anmärkt på beteendet i älgtestet och bilen har fått kritik i Vi Bilägares undanmanövertest för att den inte lyckas utnyttja däckens grepp utan istället glider ut med bakvagnen. Bilen går på sladd tidigt redan i låga hastigheter.

”Gränsen går vid 72 km/tim, där även framdäcken förlorar greppet. Som en klassisk Mustang har Mach-E klent bakvagnsgrepp och viftar tidigt på svansen under press”, blev domen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 17 november 2021 Det är bra att Ford lyssnar…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.