Bild
Nästa artikel

Ford förlorar i domstol - krävs på 566 miljoner

Nyheter

Ford får nu betala skadestånd till en förlamad kvinna som voltat med sin Ford Explorer. Taket ansågs för svagt och bilen hade en benägenhet att välta.

På måndagen fastställdes en dom mot Ford i ett fall där en kvinna skadat sig allvarligt i bilmodellen Ford Explorer, årsmodell 1997.

566 miljoner kronor
Domstolen i Kalifornien avslog därmed Fords överklagande och tilldelar ett skadeståndskrav på 87 miljoner dollar - motsvarande svindlande 566 miljoner kronor.

Det var i januari 2002 som kvinnan och hennes man råkade ut för olyckan. Utanför San Diego gjorde kvinnan en kraftig undanmanöver för att undvika bråte på vägen.

Svagt tak
Men bilen välte och rullade runt fyra och ett halvt varv.

Kvinnan blev förlamad från midjan och nedåt sedan taket kollapsat och skadat hennes ryggrad.

Kvinnans advokater menade att Explorer var benägen att rulla runt vid undanmanövrar och dessutom att bilens tak var för svagt.

Domstolen är av samma mening och anser Ford skyldiga.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
alfisti
2009-12-03 17:00

Yes, död åt SUV eländet, lenge leve vackra låga bilar!

#1
Calle
2009-12-04 15:40

SUVar = de sista dinosarierna, dvs borde vara utdöda för länge sedan. Fattar inte ägarna till SUVar att alla vi andra skrattar åt dom! Fram för miljövänliga och för alla trafikanter säkra fordon!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.