Nästa artikel
Ford Focus facelift: Ny design och modernare teknik
Nyheter

Ford Focus facelift: Ny design och modernare teknik

Publicerad 14 oktober 2021 (uppdaterad 14 oktober 2021)
Fords utmanare till Volkswagen Golf uppdateras med ny teknik och annorlunda front.

Det är snart fyra år sedan Ford visade upp nuvarande upplagan av storsäljaren Focus och det har blivit dags för en uppdatering.

Största förändringen märks i fronten där Ford Focus fått ett nytt ansikte med annorlunda grill och LED-strålkastare. Även bakpartiet är omgjort men där är skillnaderna inte lika stora.

Precis som tidigare kan köparna även välja tillvalspaketet ST-Line för sportigare utseende eller Active för en lite mer suv-inspirerad design.

På insidan märks framför allt en större skärm på hela 13,2 tum för infotainmentsystemet Sync. Det styr numera också klimatanläggningen som därmed tappar sina fysiska knappar och vred.

Enligt Ford ska föraren bara behöva trycka ”en gång eller två” på skärmen för att nå viktiga funktioner. Systemet kan uppdateras över nätet och har stöd för Apple Carplay och Android Auto.

Motorerna lämnas till stor del oförändrade men 1,0-litersmotorn med mildhybridteknik på 125 eller 155 hk har fått en sjustegad dubbelkopplingslåda som tillval.

Uppdaterade Ford Focus lanseras i Sverige i början av 2022. På den svenska marknaden är det just nu begränsad tillgång på vissa Fordmodeller och det går inte att beställa bilar med mildhybridteknik, adaptiv farthållare eller bränslevärmare på grund av halvledarbristen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 15 oktober 2021 Togga skrev: När ska…
  • 15 oktober 2021 När ska bilkonstruktörerna…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.