Nästa artikel
Ford F-150 kommer till Sverige – men inte den eldrivna
Nyheter

Ford F-150 kommer till Sverige – men inte den eldrivna

Publicerad 29 september 2022 (uppdaterad 30 september 2022)
Amerikas mest sålda fordon kommer till Europa – Hedin Mobility Group blir officiell återförsäljare.

Genom ett partnerskap med Ford Motor Company kommer Hedin Mobility Group att importera och distribuera pickup-lastbilen F-150 i Europa. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Modellen kommer att säljas hos Fords auktoriserade återförsäljare, som också kommer att erbjuda garantier, reservdelar och tillbehör till bilarna.

Den första lanseringen kommer att ske i Sverige och Tyskland, följt av andra europeiska marknader, skriver Hedin Mobility Group.

Modellversionerna som erbjuds är till en början Lariat 5.0L V8 FlexFuel med etanoldrift, Raptor 3.5L V6 EcoBoost och Limited 3.5L V6 PowerBoost Full Hybrid. Den eldrivna Lightning-varianten är däremot inte aktuell för Europa just nu.

Säljstarten är planerad till november 2022 och de första leveranserna av F-150 till Sverige och Tyskland förväntas under första kvartalet 2023. Ytterligare information om priser, distribution med mera kommer att meddelas vid säljstarten i november.

Ford F-150 har varit det mest sålda fordonet i USA i över 30 års tid och är världens mest sålda pickup. Trots det har den aldrig varit officiellt marknadsförd i Europa, även om den gått att köpa via olika importföretag.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (11)

  • 30 september 2022 Chefen åker "monster-pickis"…
  • 30 september 2022 hx30 skrev: Hantverkare…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.