Bild
Nästa artikel
Nyheter

Ford E-Transit Custom: Här är nya eldrivna transportbilen

Publicerad 2022-05-09 10:15 (uppdaterad 2022-05-09 10:22)
Ford visar upp en eldriven version av skåpbilen Transit Custom med 38 mils räckvidd.

Det börjar dyka upp allt fler eldrivna transportbilar på den svenska marknaden. Utbudet ökar för varje år och det gör även försäljningen, även om eldrift hittills i år bara står för sju procent av alla nyregistrerade lätta lastbilar.

Nu visar Ford upp den helt eldrivna transportbilen E-Transit Custom med räckvidd på upp till 38 mil. Den kompletterar den betydligt större modellen E-Transit i utbudet.

En nyhet är att Ford E-Transit Custom kan förse verktyg och andra prylar med ström. Det är en teknik som även finns hos Kia, Hyundai och MG och som ska locka hantverkare. Den får även snabbladdning (med oklar effekt) och möjlighet till dragkrok.

Hantverkare kan driva prylar och verktyg med bilens batteri.

Det finns än så länge inga tekniska specifikationer om den nya modellen förutom räckviddssiffran, men den ska börja tillverkas under andra halvåret 2023 så det dröjer över ett år innan den börjar dyka upp på vägarna.

Inte heller prislappen är klar, men eftersom modellen blir eldriven får den ta del av den statliga elbilsbonusen och slipper den förhöjda fordonsskatten som dieselmodellen får dras med. Den ligger på mellan 17 254 och 23 221 kronor per år under de första tre åren, vilket innebär att köparna i vissa fall får betala nästan 70 000 kr i förhöjd skatt.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.