Nästa artikel
Flesta nya Aston Martin återkallas
Nyheter

Flesta nya Aston Martin återkallas

Publicerad 6 februari 2014 (uppdaterad 6 februari 2014)
Sportbilsmärket Aston Martin återkallar tre fjärdedelar av alla bilar som tillverkats sedan 2007. Bristande gaspedaler ska åtgärdas.

Återkallelsen meddelas sedan det upptäckts att en kinesisk underleverantör använt ett undermåligt plastmaterial till bilarnas gaspedaler.

Enligt nyhetsbyrån Reuters riskerar gaspedalsarmen att brytas av, vilket i sådana fall skulle innebära att föraren inte kan gasa. Aston Martin känner till ett tjugotal fall med trasiga pedaler, men påpekar att problemet inte orsakat några olyckor.

Totalt omfattas 17 590 bilar som tillverkats sedan slutet av 2007, det motsvarar ungefär tre fjärdedelar av sportbilsmärkets samlade produktion under perioden. Samtliga modeller, med Vanquish som undantag, berörs av återkallelsen.

Bilägarna uppmanas nu att besöka en Aston Martin-verkstad för att få en ny pedal.

Diskutera: Vad tycker du om återkallelsen?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-02-07 15:15
Bortom

Undrar vad som är premium på en lyxbil förutom själva namnet... när merparten av beståndsdelarna är tillverkade av underleverantörer, inte sällan i länder som man knappast förknippar med kvalité.

#2 • Uppdaterat: 2014-02-08 21:40
Leif Kavander

Sätt dit likadana gaspedaler som sitter i Dacian, det är kvalité .

#3 • Uppdaterat: 2014-02-09 14:13
RobertSt2

Aston är en sådan där 'drömbil' för många. Priset avskräcker, men främst är det den relativt usla kvalitén. 2 Aston Martins fick bytas ut under ett stort test i BBC:s 'Top Gear' för en tid sedan. En pajade växellådan ihop fullständigt på. Men Clarksson höjde ändå Aston till skyarna. Bättre bil fanns inte! Typiskt en britt som tycker något om en annan britt...
Så att Aston nu återigen har problem med kvalitén är väl knappast förvånande.
Skall du köpa en begagnad Aston, se till att du har åtminstone lika mycket pengar som du betalade för bilen på ett reparationskonto!

#4 • Uppdaterat: 2014-02-11 17:58
Hälsingen

RobertSt2
Nu är du HELT ute och cyklar!
Clarkson är världskänd för att vara en av de största kritikerna någonsin när det gäller den brittiska bilindustrin - och de bilar han berömmer får lovorden av en anledning. (Kolla exempelvis på alla avsnitt från slutet av 90-talet där han klankade ner något vansinngt på bl.a. Rover m.fl märken, eller hans masiva kritik mot andra märken under 70 och 80-talen).

Hur som helst: när Toyota återkallas gång på gång på gång, då säger vissa, framförallt här på ViB att det är ett tecken på "ett bra kvalitetsarbete" mm. När Aston Martin återkallar en gång (1) så är det bristfällig kvalitet.

Jag kan milt sagt säga att jag inte begriper denna logik.

Att sedan, som vissa påstår här, komponeterna skulle vara "likadana" är bara nonsens. Ta exempelvis det här med växellådor: en världsledande leverantör av växellådor är Getrag, som används av vissa japanska, amerikanska och europeiska tillverkare. Men långt ifrån alla bilar har en dylik växellåda. Listan på exempel kan göras lång.

Nej, de flesta bilar i denna prisklass är kvalitetsmässigt lika bra, och på många sätt jämförbara. Sedan finns det naturligtvis en del svarta får - såsom exempelvis Lamborghini som för några år sedan, om jag minns rätt, hade vissa problem med någon enstaka modell.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.