Nästa artikel
Fler bilder på Kia EV6 – titta närmare på nya elbilen
Nyheter

Fler bilder på Kia EV6 – titta närmare på nya elbilen

Publicerad 15 mars 2021
Kia har visat fler bilder på nya elbilsmodellen EV6, som delar teknik med koncernsyskonet Ioniq 5.

I förra veckan visade Kia upp de första bilderna på nya elbilsmodellen EV6. Nu kommer fler bilder – intressant nog på exakt samma dag som konkurrenten Volkswagens stora presskonferens som förväntas handla om elbilarnas framtid och ny batteriteknik.

Kia EV6 är en helt eldriven crossovermodell som bygger på koncernens E-GMP-plattform som är framtagen helt för elbilar. Det är samma ”bygglåda” som även Ioniq 5 använder sig av, men Kia EV6 får ett helt annorlunda utseende.

På insidan bjuder Kia EV6 på stolar tillverkade av återvunna material, tvåekrad ratt, digitala instrument och en böjd infotainmentskärm som sköter de flesta funktioner. Det verkar finnas en fysisk volymratt, men övriga finesser styrs på skrärmen eller med knapparna nedanför som har ”haptisk” feedback. 

Kia EV6 blir faktiskt märkets första bil att utvecklas helt från grunden som elbil. Dagens eldrivna modeller använder sig av plattformar som delas med vanliga förbränningsbilar. Plattformen har stöd för relativt stora batteripaket och räckviddssiffror på över 50 mil. Det finns även stöd för att ”ladda åt båda hållen” för att exempelvis ladda upp en annan elbil eller driva olika prylar med bilens eluttag.

Räckvidd och andra tekniska specifikationer ska avslöjas när Kia EV6 premiärvisas officiellt senare i mars.

Läs också: Premiär för Ioniq 5: Här är Hyundais nya elbilsmodell

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.