Bild
Nästa artikel
Nyheter

Första bilderna på Kia EV6 – ny elbilsmodell på gång

Publicerad 9 mars 2021
Kia har släppt de första bilderna på nya elbilsmodellen EV6 som ska presenteras inom kort.

Kia och Hyundai har flera intressanta elbilsnyheter på gång. Tidigare i år presenterades Ioniq 5, en eldriven crossover med kantig och retroinspirerad design, och förra året offentliggjordes en ny elbilsplattform med intressant teknik.

Nu har Kia släppt den första teaserbilden på elbilsmodellen EV6, en helt eldriven crossover som bygger på den så kallade E-GMP-plattformen. Alla kommande elbilsmodeller ska heta ”EV” följt av en siffra som indikerar modellens plats i utbudet.

Kia EV6 blir en konkurrent i samma klass som Volkswagen ID 4 och Skoda Enyaq.

Det finns än så länge inga tekniska detaljer om Kia EV6, men plattformen har stöd för relativt stora batteripaket och räckviddssiffror på över 50 mil. Det finns även stöd för att ”ladda åt båda hållen” för att exempelvis ladda upp en annan elbil eller driva olika prylar med bilens eluttag.

Kia EV6 ska presenteras officiellt under första kvartalet 2021 vilket alltså innebär under mars månad. Modellen blir först ut av Kias modeller att ha designats helt från grunden som en elbil.

– Vårt mål är att designa den fysiska upplevelsen av vårt märke och skapa vågade, originella och uppfinningsrika elbilar, säger designchefen Karim Habib som tidigare jobbat på BMW.

Läs också: Premiär för Ioniq 5: Här är Hyundais nya elbilsmodell

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.