Nästa artikel
Ferrari GTC4 Lusso läggs ned – ersätts av suven Purosangue
Nyheter

Ferrari GTC4 Lusso läggs ned – ersätts av suven Purosangue

Publicerad 1 september 2020
Ferrari väljer att lägga ned tillverkningen av ”kombimodellen” GTC4 Lusso.

Ferrari är ett av få exklusiva bilmärken som fortfarande inte lanserat någon suv. Men den är på ingång – inom kort ska Ferrari visa upp den nya ”prestandacrossovern” Purosangue.

I väntan på den väljer Ferrari att lägga ned tillverkningen av gran turismo-modellen GTC4 Lusso, eftersom den ska ersättas av den nya suv-modellen.

”I enlighet med vår femåriga modellstrategi som presenterades 2017 och vår standardlivscykel för modeller, fasar Ferrari ut produktionen av GTC Lusso och GTC Lusso T”, skriver märket i ett uttalande till sajten Motor 1.

Kontroversiell modell

Ferrari har en lång historia av GT-modeller med V12-motor som fokuserar mer på utrymmen och långfärdskomfort än andra modeller i programmet. Ferrari GTC4 Lusso lanserades 2016 och kom senare även i en så kallad T-version med V8-motor.

Men modellen hette från början Ferrari FF och presenterades 2011. Då var den mycket kontroversiell, eftersom den hade en praktisk shooting brake-design och dessutom ett avancerat fyrhjulsdriftssystem.

Ferrari stod länge emot trenden att utveckla en suv, men gav till slut efter. Det finns än så länge inga officiella uppgifter om Ferrari Purosangue men förmodligen handlar det om en fyradörrarsmodell med högre markfrigång och hybridteknik.

Läs också: Ferraris drömsiffra – som ingen annan kommer i närheten av

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.