Nästa artikel
Ferrari Daytona SP3 kostar 20 miljoner – redan slutsåld
Nyheter

Ferrari Daytona SP3 kostar 20 miljoner – redan slutsåld

Publicerad 22 november 2021
Ferraris superexklusiva toppmodell är bara till för inbitna samlare. Den kostar över 20 miljoner kronor – men är redan slutsåld.

Ferrari har visat upp en ny och superexklusiv modell för de allra mest trogna köparna. Den heter Daytona SP3 är och är den tredje medlemmen i den så kallade Iconafamiljen.

De två tidigare modellerna, Ferrari Monza SP1 och SP2, byggdes totalt i 499 exemplar och där fick köparna klara sig utan vindruta. Den detaljen ingår i Ferrari Daytona SP3 som ska byggas i 599 exemplar och samtliga köpare av Monzamodellerna har också slagit till på en Daytona.

Modellen visades upp under lördagen, men då var samtliga exemplar redan slutsålda – för motsvarande 20 miljoner kronor styck exklusive moms och tull. De mest trogna Ferrarisamlarna hade nämligen fått en privat visning av modellen tidigare i veckan.

Ferrari Daytona SP3 har märkets starkaste V12-motor utan överladdning på 840 hk vid 9 500 r/min. Toppfarten är över 340 km/tim.

Ferraris marknadschef erkänner att Iconamodellerna har betydligt högre vinstmarginal än märkets ”standardmodeller”, men vill inte ge några exakta siffror.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 23 november 2021 "tillverka tillräckligt…
  • 22 november 2021 Det är ju oförskämt att inte…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.