Nästa artikel
Fem höjdare på bilsalongen i Detroit
Detroit 2014

Fem höjdare på bilsalongen i Detroit

Publicerad 14 januari 2014 (uppdaterad 15 januari 2014)
Just nu visas de senaste bilnyheterna i Detroit. Vi Bilägares Tommy Wahlström är på plats – och det här är hans fem favoriter.

Klicka på bildspelet här ovanför för att se bilder på bilarna.

Toyota FT-1 Concept
Häftigast på salongen? Jag blir i alla fall sugen på en provtur! Toyota säger att den här supersportbilen bara är ett koncept med på sociala media surrar ryktet intensivt att det här är nästa Toyota Supra! Namnet står för ”Future Toyota” och bilen har tagits fram vid tillverkarens designstudio i Kalifornien. Motorn är placerad fram och bakhjulen sköter drivningen, men mer än så avslöjar inte Toyota i dagsläget.

Volvo Concept XC Coupé
Patriot? Kanske lite men jag tycker Volvo Concept XC Coupé är en läcker bil som lovar gott för framtiden. Designern Thomas Ingenlath är noga med att understryka att kommande XC90 kommer att ha drag av konceptbilen men att detta inte är exakt hur den kommande modellen ska se ut. Nya XC90 kommer att visas senare i år.

Läs mer: Så här kan nya Volvo XC90 se ut

Ford Mustang
Klart att en jänkare måste vara med på listan från Detroits bilsalong! Fords stora premiär var en ny generation av pickupen F-150 men den är att betrakta som en amerikansk angelägenhet. Vi européer har svårt att se poängen med den typen av fordon. Mustang är dock en annan femma! Kommer till Sverige senare i år, antingen med en femliters V8-motor på 426 hästkrafter eller en fyrcylindrig EcoBoost-motor på 2,3 liter och 309 hästkrafter.

Läs mer: Nya Ford Mustang – bilder och fakta

Porsche 911 Targa
Porsche 911 Targa hade världspremiär i Detroit och ser ljuvlig ut! Den karaktäristiska targabågen anknyter elegant till 60- och 70-talets 911 Targa. Originalet hade avtagbart tak, men på den nya modellen kan taket öppnas och stängas elektriskt. Fyrhjulsdrift är standard och två motoralternativ finns att välja mellan, en 3,4-litersmotor på 350 hästkrafter eller en 3,8-litersmotor på 400 hästar. Nu väntar vi bara på sommar, högtryck och lottovinst!

Läs mer: Porsche 911 Targa gör comeback

Mercedes C-klass
Trycket var högt kring nya C-klass i Mercedes monter. Journalister och bilspioner slogs om att få klämma och känna på baby-S-klass. Nya C-klass har vi tidigare sett på bild men i Detroit visades den för första gången på riktigt och det är en riktigt snygg bil! Modellen börjar säljas redan nu och de första leveranserna sker i sommar.

Läs mer: Nya Mercedes C-klass – bilder, filmer och fakta

Diskutera: Vilken av bilarna är mest intressant? Och vilken skulle du helst äga?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-01-14 13:10
Swemba

Måste säga att FT-1 är riktigt läcker. Lite extrem kanske, men för att vara koncept så ser den ändå oväntat produktionsklar ut. Nu gäller bara att den får en drivlina som matchar designen.

#2 • Uppdaterat: 2014-01-14 14:13
Ernvoyé

Min erfarenhet av Supra är enbart negativt!
Porsche är glädjen i denna typ av bil och ger full trygghet i både körning, utstrålning kvalitet och ekonomi.
Supra är kaffesump!

#3 • Uppdaterat: 2014-01-14 14:40
Simon no1

@ Ernvoyé, erfarenhet av Supra skriver du...? Du kaanske missat att tekniken värld testade sista Supran mot just Porsche, de sa i princip tvärt emot dig, ekonomi är väldigt intressant då det är ytterst få som slår supran, 1993 tog Toyota Autoimport in 3 st Supror men man ansåg att den var för dyr, priset i Sverige skulle ha hamnat på 510 000:- och detta var 1993 och en Toyota...:)

För en rättstyrd Supra idag 20 år senare med många mil på mätaren får du punga ut med nästan 300 000:- så fortfarande bra andrahandsvärde. Sen nämner du kvalité, Supra är fortfarande idag en favorit för de som vill extremtrimma bara just för hållbarheten så utveckla gärna vad det är du syftar på med ditt inlägg

Så till ämnet, tycker denna bil är överlag lyckad kanske måste man vänja sig lite vid fronten men helt klart kul att de vågar sticka ut lite..... För mig och de flesta så kommer denna bil dock att förbli en drömbil för den lär inte bli billig...

#4 • Uppdaterat: 2014-01-14 15:59
Swemba

Rumpan på FT-1 är väl det som möjligen är lite överdesignat, men tittar man på grundlinjerna och proportionerna så är det en riktigt vacker skapelse. Sett snett framifrån är den t o m riktigt snygg, tycker jag.
http://www.teknikensvarld.se/Global/Scaled/980x655x2/Global-images-2014-1-13-Toyota-FT-1-Concept-016.jpg

Att det blåser nya vindar hos Toyota kanske inte bara är tomt snack ändå?

#5 • Uppdaterat: 2014-01-15 08:05
Pi

Ja - inte kan man förneka att den är läcker. Ser nästan lite för bra ut för att vara en Toyota...:)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.